Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné maso ze všech stran osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Přendáme do zapékací mísy, přidáme omytou a na měsíčky nakrájenou polovinu citronu, rozmáčknuté stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Podlijeme 100 ml vína a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Během pečení maso poléváme výpekem.
Když se maso peče, umyté brambory přepůlíme, ochutíme solí, pepřem a polijeme olivovým olejem. Umytou řepu nakrájíme na měsíčky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem.
Po půlhodině pečení pod maso přidáme připravené brambory a řepu. Podlijeme zbylým vínem, vložíme zpět do trouby a pečeme přibližně další půlhodinu.
V menší misce smícháme smetanu, sůl, pepř, najemno nasekanou pažitku, nastrouhanou kůru a šťávu z poloviny citronu.
Do středu talíře naservírujeme porci brambor s řepou, na vrch položíme na plátky nakrájené maso, přelijeme výpekem, přidáme smetanový dresink a dozdobíme nasekanou pažitkou.