Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečené králičí stehno s česnekem a houbami

Králičí maso patří mezi jedno z nejchutnějších, ale zároveň mezi ta, která se v dnešní kuchyni neobjevují tak často. A to je škoda! Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto připravil další skvělý recept, tentokrát na králičí stehna pečená se zeleninou. Naučíte se, jak připravit králíka na pečení i jak během jeho pobytu v troubě připravit přílohu. Kromě mrkve a květáku si totiž pochutnáte i na restovaných houbách se špenátem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × mrkev
  • 0,5 × květák
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 3 × králičí stehno
  • 5 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 50 g oravská slanina Pikok
  • 50 g žampiony
  • 50 g hlíva ústřičná
  • 50 g máslo Pilos
  • 50 g baby špenát

POSTUP

Očištěnou mrkev nakrájíme na silnější kolečka. Květák rozebereme na růžičky. Přendáme do zapékací mísy, polijeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Na zeleninu položíme králičí stehna, osolíme, opepříme a posypeme na plátky nakrájeným česnekem a natrhaným rozmarýnem. Pokapeme olejem, citronovou šťávou, podlijeme vodou a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C přibližně na 60 minut. Během celé doby pečení králíka poléváme vlastním výpekem, pokud je třeba, přilijeme vodu. 

Když se králičí stehna pečou, nakrájíme slaninu na malé kostky, které restujeme v pánvi s rozpáleným olejem spolu s nasekaným česnekem a očištěnými a nakrájenými houbami. Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Přidáme máslo a směs promícháme. Před dokončení přidáme špenát. 

Pečené králičí stehno servírujeme s houbovou směsí přelité olejem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU