Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete také recepty na vydatné obědy. Vyzkoušejte například hovězí maso se žampióny podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 773 kJ / 902 kcal
Bílkoviny
68,30 g
Tuky
41,90 g
Vláknina
8,80 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
56,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a osušené hovězí zadní nakrájíme na tenké plátky a naklepeme pod potravinářskou fólií. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce (přebytečnou mouku oklepeme) a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z jedné strany dozlatova.
02.Přidáme mrkev, petržel a česnek nakrájené na kolečka a nahrubo nasekanou cibuli. Ochutíme čerstvým rozmarýnem a přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Na konec přidáme lžíci másla.
03.Plátky masa přendáme spolu s opečenou zeleninou, žampiony a vzniklou omáčkou do zapékací mísy. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme přilít asi 100 ml teplého zeleninového vývaru. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Podle potřeby přiléváme v průběhu pečení zbylý vývar.
04.Mezitím nakrájíme brambory na menší kousky a vaříme pod pokličkou v osolené vodě doměkka. V menší pánvi rozpustíme v troše olivového oleje 2 lžíce másla. K uvařeným scezeným bramborám přidáme rozpuštěné máslo s olivovým olejem, nastrouhaný sýr grana padano a rozšťoucháme.
05.Na talíř položíme plátek masa s trochou pečené zeleniny a přelijeme omáčkou. Vedle naservírujeme porci šťouchaných brambor, posypeme zelenou částí nasekané lahůdkové cibulky a hoblinkami sýra grana padano. Můžeme pokapat olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT