Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené hovězí zadní nakrájíme na tenké plátky a naklepeme pod potravinářskou fólií. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce (přebytečnou mouku oklepeme) a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z jedné strany dozlatova.
Přidáme mrkev, petržel a česnek nakrájené na kolečka a nahrubo nasekanou cibuli. Ochutíme čerstvým rozmarýnem a přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Na konec přidáme lžíci másla.
Plátky masa přendáme spolu s opečenou zeleninou, žampiony a vzniklou omáčkou do zapékací mísy. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme přilít asi 100 ml teplého zeleninového vývaru. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Podle potřeby přiléváme v průběhu pečení zbylý vývar.
Mezitím nakrájíme brambory na menší kousky a vaříme pod pokličkou v osolené vodě doměkka. V menší pánvi rozpustíme v troše olivového oleje 2 lžíce másla. K uvařeným scezeným bramborám přidáme rozpuštěné máslo s olivovým olejem, nastrouhaný sýr grana padano a rozšťoucháme.
Na talíř položíme plátek masa s trochou pečené zeleniny a přelijeme omáčkou. Vedle naservírujeme porci šťouchaných brambor, posypeme zelenou částí nasekané lahůdkové cibulky a hoblinkami sýra grana padano. Můžeme pokapat olivovým olejem.