Pečené hovězí s kořenovou zeleninou a žampiony

play Přehrát video recept
Pečené hovězí s kořenovou zeleninou a žampiony
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete také recepty na vydatné obědy. Vyzkoušejte například hovězí maso se žampióny podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Česká klasika

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g hovězího zadního
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g žampionů
  • 2 × středně velké mrkve
  • 2 × petržele
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello na obalování
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 200 ml teplého zeleninového vývaru
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 1 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • čerstvý rozmarýn
  • 800 g brambor
  • 50 g sýra grana padano Lovilio
  • 2 × lahůdkové cibulky (pouze zelené části)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 773 kJ / 902 kcal

Bílkoviny

68,30 g

Tuky

41,90 g

Vláknina

8,80 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

56,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Omyté a osušené hovězí zadní nakrájíme na tenké plátky a naklepeme pod potravinářskou fólií. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce (přebytečnou mouku oklepeme) a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z jedné strany dozlatova.

02.Přidáme mrkev, petržel a česnek nakrájené na kolečka a nahrubo nasekanou cibuli. Ochutíme čerstvým rozmarýnem a přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Na konec přidáme lžíci másla.

03.Plátky masa přendáme spolu s opečenou zeleninou, žampiony a vzniklou omáčkou do zapékací mísy. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme přilít asi 100 ml teplého zeleninového vývaru. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Podle potřeby přiléváme v průběhu pečení zbylý vývar.

04.Mezitím nakrájíme brambory na menší kousky a vaříme pod pokličkou v osolené vodě doměkka. V menší pánvi rozpustíme v troše olivového oleje 2 lžíce másla. K uvařeným scezeným bramborám přidáme rozpuštěné máslo s olivovým olejem, nastrouhaný sýr grana padano a rozšťoucháme.

05.Na talíř položíme plátek masa s trochou pečené zeleniny a přelijeme omáčkou. Vedle naservírujeme porci šťouchaných brambor, posypeme zelenou částí nasekané lahůdkové cibulky a hoblinkami sýra grana padano. Můžeme pokapat olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo