Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do umytého a osušeného hovězího masa vyřízneme tenkým nožem 8–10 děr, do kterých vložíme asi 4 stroužky česneku (větší kousky přepůlíme) a čerstvý rozmarýn. Maso ze všech stran osolíme a opepříme, poté opečeme v rozpálené pánvi nejprve tučnější stranou dolů a následně z ostatních stran. Podle potřeby pokapáváme olejem. Do zlata opečené hovězí přendáme do zapékací mísy, podlijeme vínem a trochou vody, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny do měkka.
Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) nakrájíme na větší kousky a cibuli na měsíčky. Přibližně v polovině pečení masa zprudka orestujeme zeleninu na rozehřáté pánvi na troše oleje. Ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a 6 stroužky česneku rozmáčklými čepelí nože. Dále přidáme 2 lžíce másla, které necháme rozehřát. Směs přidáme k masu a podle potřeby podlijeme vodou. Pod alobalem pečeme spolu s masem ještě asi 1 hodinu.
Upečené maso přendáme na talíř, znovu přikryjeme alobalem a necháme chvíli odstát. Mezitím přecedíme výpek na pánev, přidáme 3 lžíce másla a zredukujeme na hustší omáčku.
Maso nakrájené na plátky podáváme na zeleninové směsi, přelité omáčkou a ozdobené nasekanou lahůdkovou cibulkou.