Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečené filátko ze pstruha s teplým salátem z brambor a fazolek

Podívejte se, jak připravit pečené filátko ze pstruha podávané s teplým salátem z brambor a fazolek.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Teplý salát

  • 400 g brambor (menší kusy)
  • řepkový olej Promienna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × červené cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 200 g mražených zelených fazolových lusků Chira
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 100 g cherry rajčat

Dresink

  • 1 × lžíce francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 4 × lžíce červeného vinného octa Acentino
  • listová petržel
  • 4 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 4 × lžíce vody

Pstruh

  • 2 × pstruzi duhoví Čerstvá ryba
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello na pomoučení
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • listová petržel

POSTUP

Teplý salát

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, nakrájíme na čtvrtiny a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran dozlatova. Osolíme, přidáme červenou cibuli nakrájenou na nudličky a česnek nakrájený na plátky. Snížíme plamen a orestujeme při nižší teplotě. Přidáme pokrájené fazolky, které jsme předtím povařili, olivy a cherry rajčata nakrájená na poloviny.

Dresink

Hořčici smícháme s vinným octem, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a přilijeme olivový olej a vodu.

Pstruh

Ze pstruha připravíme filety, které osolíme a opepříme.

Tip: Jak vyfiletovat pstruha, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie.

Filátka pstruha lehce pomoučíme na straně kůže a opečeme v rozehřáté pánvi, nejprve na straně s kůží dokřupava, poté vypneme plamen, přidáme 2 rozmáčknuté stroužky česneku a kousek másla, rybu otočíme, přidáme kousek listové petržele a dopečeme.

Servírování

Na talíř naservírujeme teplý salát, přelijeme připraveným hořčicovým dresinkem, přidáme filátka pstruha a ještě přelijeme výpekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.