Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a vaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka (5 -10 minut). Scedíme, přendáme do mísy, osolíme, opeříme a ochutíme mletou paprikou, kmínem a nadrobno nasekaným česnekem. Pokapeme olivovým olejem a promícháme, aby byly brambory rovnoměrně ochucené. Přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme natenko pod fólií, osolíme a opepříme. Omytý a osušený špenát nakrájíme nahrubo, pálivou papričku zbavenou semínek nadrobno a smícháme s nahrubo nastrouhaným polooštipkem.
Na každý plátek masa položíme 2 plátky slaniny, směs sýra, špenátu a pálivé papričky. Přeložíme tak, aby vznikly kapsy, které uzavřeme pomocí párátek. Opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Před koncem přidáme trochu vody a máslo. Chvíli povaříme a stáhneme z ohně. Přikryjeme alobalem a necháme odpočívat. Před podáváním odstraníme párátka.
Na talíř naservírujeme porci pečených brambor, vepřovou kapsu překrojenou na poloviny a přelijeme výpekem. Dozdobíme bylinkami podle chuti.