Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Umytá žebírka vložíme do hrnce s vroucí vodou. Pořádně osolíme, přidáme kuličky černého pepře a nového koření, bobkové listy, 4 celé stroužky česneku a na větší kousky nakrájený celer a cibuli. Přikryjeme poklicí a vaříme na mírném plameni přibližně 1 hodinu.
Marinádu připravíme smícháním povidel, skořice, pálivé papriky, kmínu, soli, mletého koření, olivového oleje a vína.
Uvařená žebírka i se zeleninou přendáme do zapékací mísy. Maso polijeme připravenou marinádou a podlijeme trochou vody, ve které se vařilo. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 40 minut a během pečení žebírka poléváme výpekem.
Jogurt smícháme s třemi najemno nastrouhanými stroužky česneku, kůrou z citronu a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí, pepřem a odložíme do lednice, aby se chutě spojily.
V druhé míse smícháme na menší kousky natrhaný salát, na plátky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, olivový olej a šťávu z citronu.
Žebírka podáváme se salátem, na oleji opečenými krajíci chleba potřenými česnekem a dresinkem, který servírujeme v samostatné mističce.