Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do očištěného masa nařežeme 6 otvorů, do kterých vložíme napůl překrojené stroužky česneku. Přendáme do zapékací mísy a ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a podlijeme asi 300 ml tmavého piva. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny. Maso během pečení poléváme výpekem a asi v polovině pečení můžeme přilít zbylé pivo.
Ve větším kastrolu rozehřejeme vepřové sádlo. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, nové koření, celý pepř, bobkové listy a kmín. K dozlatova orestované cibuli přisypeme cukr a promícháme. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme kysané zelí (bez šťávy), promícháme, osolíme a podlijeme studenou vodou. Pod pokličkou dusíme do měkka.
Očistěné brambory nakrájíme na měsíčky a 2–3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Poté je scedíme a necháme okapat.
Na pánvi rozehřejeme vepřové sádlo, do kterého postupně přidáme rozdrcené stroužky česneku, rozmarýn a uvařené brambory. Ochutíme solí, pepřem a za občasného míchání opékáme do zlatova.