Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Pečená pražma se salátem a jogurtovým dresinkem

Hledáte-li lehký pokrm, vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na pečenou pražmu se salátem s jogurtovým dresinkem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g pražma
  • 1 × citron
  • čerstvý tymián, šalvěj nebo rozmarýn
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × okurky
  • 1 × zralé avokádo
  • 1 × větší fenykl
  • 1 × růžový grapefruit
  • 150 g bílého smetanového jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × lžíce nasekané čerstvé máty
  • 1 × lžička medu Eridanous
  • zapékací mísa

POSTUP

Pražmu přendáme do zapékací mísy, do ryby vložíme 1/4 citronu a čerstvé bylinky. Rybu z obou stran osolíme a opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 30-40 minut.

Očištěnou okurku podélně překrojíme, lžičkou vydlabeme jadérka a nakrájíme na menší kousky. Avokádo rozřízneme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme na plátky. Z fenyklu odstraníme vnější listy a nať, rozřízneme na poloviny a nakrájíme na tenké proužky. Kůru z grapefruitu odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty (měsíčky bez slupky).

Tip: Jak se připravují segmenty z citrusových plodů, vám prozradí Roman Paulus v jednom z videí Kulinářské akademie Lidlu zde.

Ze zbylého grapefruitu vymačkáme do salátu šťávu, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.

Jogurt smícháme s pálivou papričkou nakrájenou najemno (bez semínek), mátou, medem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a odložíme do chladničky, aby se chutě spojily.

Servírování

Upečenou pražmu servírujeme se salátem, dresink podáváme zvlášť v misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.