Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka a orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje. Po chvíli přidáme fenykl nakrájený stejně velké kousky jako cibuli, česnek na plátky a hlívu na menší kousky. Osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme. Přidáme lístky tymiánu, zelené a černé olivy, které rozdělíme rukama na menší kousky, a restujeme, až je směs opečená dozlatova. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Směs přendáme do zapékací mísy a rovnoměrně rozprostřeme.
Do omytých a osušených ryb vložíme čerstvý tymián a měsíček citronu. Z obou stran osolíme, opepříme, přendáme na orestovanou směs zeleniny, hub a klobásy a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
Pražmu podáváme s pečenou zeleninou, houbami, klobásou a rukolou ochucenou citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme.