Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli, 3 stroužky česneku a 1 pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka, nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián. Přilijeme víno a rajčata z konzervy a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
TIP: Pokud je omáčka hustá, přilijeme vodu.
Ve větší míse důkladně promícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou bílou částí lahůdkové cibulky, 3 stroužky česneku a pálivou papričkou, ze které jsme odstranili semínka. Přidáme natrhané olivy, nasekaný tymián a nalámaný sýr, osolíme a opepříme.
Papriky omyjeme, opatrně odstraníme semínka, aby papriky zůstaly v celku, a naplníme masem. Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku, na ni uložíme plněné papriky, pokapeme olivovým olejem a pečeme na 200 °C asi 30 minut.
Tip: Papriky můžete připravit i venku na grilu.
Krajíce chleba opečeme z obou stran v rozehřáté pánvi s olivovým olejem a potřeme stroužkem česneku.
Pečenou papriku podáváme s omáčkou a bruschettami a posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky.