Pečená mořská štika s mrkvovo-zázvorovou kaší a čočkou

play Přehrát video recept
Pečená mořská štika s mrkvovo-zázvorovou kaší a čočkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mrkvovo-zázvorová kaše

  • 50 g másla Pilos
  • 30 g zázvoru
  • 50 g šalotky
  • 300 g mrkve
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku) Pilos

Čočkový salát

  • 100 g čočky Cornfarm
  • 1 × lahůdková cibulka
  • čerstvá máta
  • 1 × pomeranč (kůra)
  • 2 × lžíce červeného vinného octa Acentino
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Štika

  • 4 × filety mořské štiky
  • řepkový olej Promienna
  • hladká mouka Castello na pomoučnění
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × stroužky česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 625 kJ / 627 kcal

Bílkoviny

35,20 g

Tuky

41,50 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

30,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Mrkvovo-zázvorová kaše

01.V hrnci rozpustíme máslo, přidáme zázvor nakrájený na nudličky a šalotku nakrájenou na větší kusy a orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, zarestujeme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Přilijeme trochu smetany, přendáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.

Čočkový salát

02.Čočku uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a ještě teplou smícháme s lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka, nasekanou mátou, nastrouhanou pomerančovou kůrou, zakápneme červeným vinným octem a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Salát necháme 10 – 15 minut odstát a případně ještě dochutíme.

Štika

03.Filety mořské štiky z obou stran osolíme, stranu bez kůže opepříme a stranu s kůží pomoučníme. V rozehřáté pánvi s olejem opečeme nejprve na straně s kůží dozlatova, otočíme, přidáme máslo a rozmáčklé stroužky česneku a stáhneme plamen.

Servírování

04.Pečenou štiku podáváme s mrkvovo-zázvorovou kaší a čočkovým salátem a přelijeme trochou výpeku. Ozdobíme pomerančovými segmenty a snítkou máty.

: Jak snadno připravit pomerančové segmenty, se dozvíte v jednom z videí Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo