Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme zázvor nakrájený na nudličky a šalotku nakrájenou na větší kusy a orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, zarestujeme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Přilijeme trochu smetany, přendáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
Čočku uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a ještě teplou smícháme s lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka, nasekanou mátou, nastrouhanou pomerančovou kůrou, zakápneme červeným vinným octem a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Salát necháme 10 – 15 minut odstát a případně ještě dochutíme.
Filety mořské štiky z obou stran osolíme, stranu bez kůže opepříme a stranu s kůží pomoučníme. V rozehřáté pánvi s olejem opečeme nejprve na straně s kůží dozlatova, otočíme, přidáme máslo a rozmáčklé stroužky česneku a stáhneme plamen.
Pečenou štiku podáváme s mrkvovo-zázvorovou kaší a čočkovým salátem a přelijeme trochou výpeku. Ozdobíme pomerančovými segmenty a snítkou máty.
Tip: Jak snadno připravit pomerančové segmenty, se dozvíte v jednom z videí Kulinářské akademie Lidlu.