Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ačkoliv jste se patrně setkali spíše s uzenou makrelou, pečená chutná snad ještě lépe! Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto připravil recept na makrelu pečenou v troubě. Na tom není vůbec nic složitého, a tak si během pečení připravíte originální lehký bramborový salát. Kromě brambor v něm najde zelený chřest, lahůdkovou cibuli, jablka a další pro bramborový salát netradiční suroviny. Nakonec stačí už jen přidat trochu dresinku, který jednoduše namícháte z majonézy, hořčice a citronové šťávy a můžete podávat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 255 kJ / 1 017 kcal
Bílkoviny
72,10 g
Tuky
61,30 g
Vláknina
10,10 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
44,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ryby položíme na plech vystlaný pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Do útrob ryby vložíme měsíčky z jednoho citronu a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 15 minut.
02.Chřest očistíme a zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Po chvíli vyndáme a necháme vychladnout.
Jak oloupat zelený chřest se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.V míse smícháme uvařené, oloupané a na kostky nakrájené brambory, měsíčky ředkviček, kolečka lahůdkové cibulky, kousky jablka, pálivou papričku nasekanou nadrobno a na menší kousky nakrájený chřest. Salát osolíme. V druhé misce promícháme majonézu, hořčici, šťávu z poloviny citronu, olivový olej, sůl a pepř. Dresink přelijeme do mísy se salátem a promícháme.
04.Pečenou makrelu servírujeme s lehkým bramborovým salátem, ozdobíme lístky bazalky a pokapeme olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT