Pečená makrela s čerstvým bramborovým salátem

play Přehrát video recept
Pečená makrela s čerstvým bramborovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ačkoliv jste se patrně setkali spíše s uzenou makrelou, pečená chutná snad ještě lépe! Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto připravil recept na makrelu pečenou v troubě. Na tom není vůbec nic složitého, a tak si během pečení připravíte originální lehký bramborový salát. Kromě brambor v něm najde zelený chřest, lahůdkovou cibuli, jablka a další pro bramborový salát netradiční suroviny. Nakonec stačí už jen přidat trochu dresinku, který jednoduše namícháte z majonézy, hořčice a citronové šťávy a můžete podávat.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × čerstvá makrela
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1,5 × citron
  • 200 g zelený chřest
  • 200 g brambory
  • 1 × svazek ředkvičky
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × jablko
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × lžíce majonéza Kania
  • 1 × lžíce hořčice Kania
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 255 kJ / 1 017 kcal

Bílkoviny

72,10 g

Tuky

61,30 g

Vláknina

10,10 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

44,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ryby položíme na plech vystlaný pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Do útrob ryby vložíme měsíčky z jednoho citronu a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 15 minut. 

02.Chřest očistíme a zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Po chvíli vyndáme a necháme vychladnout.

Jak oloupat zelený chřest se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.V míse smícháme uvařené, oloupané a na kostky nakrájené brambory, měsíčky ředkviček, kolečka lahůdkové cibulky, kousky jablka, pálivou papričku nasekanou nadrobno a na menší kousky nakrájený chřest. Salát osolíme. V druhé misce promícháme majonézu, hořčici, šťávu z poloviny citronu, olivový olej, sůl a pepř. Dresink přelijeme do mísy se salátem a promícháme.

04.Pečenou makrelu servírujeme s lehkým bramborovým salátem, ozdobíme lístky bazalky a pokapeme olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo