Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sušenou čočku namočíme alespoň na 3 hodiny (nejlépe přes noc). V pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme mrkev, celer, petržel a řapíkatý celer nakrájené na menší kostky. Po chvíli přidáme šalotku nakrájenou najemno a zarestujeme. Přidáme namočenou čočku a trochu cukru, zakápneme balsamicem, podlijeme vývarem a pod pokličkou pomalu vaříme téměř doměkka. V průběhu vaření podléváme. Před dokončením přidáme červenou čočku a vaříme ještě 5 – 8 minut. Zahustíme francouzským máslem, které připravíme smícháním změklého másla s hladkou moukou, necháme chvíli provařit, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekanou mátu.
Tip: Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu a dozvíte se, jak se připravuje a kde můžete využít francouzské máslo.
Kuřecí prsa osolíme a opepříme z obou stran. Na 2 plátky schwarzwaldské šunky dáme několik lístků bazalky a kuřecí prso do šunky zabalíme. Spíchneme špejlí, aby šunka na mase držela a opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem z obou stran. Mezitím nakrájíme cherry rajčata na poloviny, vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Opečená kuřecí prsa přidáme do zapékací mísy k cherry rajčatům, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 8 – 10 minut.
Kuřecí prsa podáváme nakrájená na plátky s čočkovým ragú, pečenými cherry rajčaty a ozdobíme snítkou máty.