Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 023 kJ / 722 kcal
Bílkoviny
67,30 g
Tuky
36,30 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
30,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozehřejeme lžíci másla a orestujeme lehce dosklovata najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky 200 g nakrájeného celeru a opět lehce zarestujeme. Osolíme, trochu opepříme a podlijeme kuřecím vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka asi 20 minut. Přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme vařené propasírované brambory a metličkou promícháme. Nakonec přidáme lžíci másla, případně dosolíme.
02.Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opeříme a opečeme z obou stran v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Přidáme 2 větvičky rozmarýnu a rozdrcený česnek. Chvíli společně restujeme a přendáme do pekáče. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C 10-12 minut.
03.Řapíkatý celer zbavíme tuhých vláken a spolu se 100 g celeru povaříme v osolené vodě 4-5 minut. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a orestujeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem a větvičkou rozmarýnu dozlatova.
04.Na střed mělkého talíře naservírujeme nejprve celerové pyré, na něj na dvě části rozřízlé kuřecí prso, přelijeme výpekem a dozdobíme orestovanou zeleninou s lístky z řapíkatého celeru.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT