Pečená kuřecí prsa s celerovo-bramborovou kaší

play Přehrát video recept
Pečená kuřecí prsa s celerovo-bramborovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Celerovo-bramborová kaše

  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 2 × cibule
  • 200 g celeru
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 200 g propasírovaných vařených brambor

Pečená kuřecí prsa

  • 4 × kuřecí prsní řízky XXL Čerstvá porce
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarýn
  • 8 × stroužků česneku

Zelenina

  • 200 g řapíkatého celeru
  • 100 g celeru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 023 kJ / 722 kcal

Bílkoviny

67,30 g

Tuky

36,30 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

30,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Celerovo-bramborová kaše

01.V hrnci rozehřejeme lžíci másla a orestujeme lehce dosklovata najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky 200 g nakrájeného celeru a opět lehce zarestujeme. Osolíme, trochu opepříme a podlijeme kuřecím vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka asi 20 minut. Přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme vařené propasírované brambory a metličkou promícháme. Nakonec přidáme lžíci másla, případně dosolíme.

Pečená kuřecí prsa

02.Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opeříme a opečeme z obou stran v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Přidáme 2 větvičky rozmarýnu a rozdrcený česnek. Chvíli společně restujeme a přendáme do pekáče. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C 10-12 minut.

Zelenina

03.Řapíkatý celer zbavíme tuhých vláken a spolu se 100 g celeru povaříme v osolené vodě 4-5 minut. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a orestujeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem a větvičkou rozmarýnu dozlatova.

Servírování

04.Na střed mělkého talíře naservírujeme nejprve celerové pyré, na něj na dvě části rozřízlé kuřecí prso, přelijeme výpekem a dozdobíme orestovanou zeleninou s lístky z řapíkatého celeru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo