Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a orestujeme lehce dosklovata najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky 200 g nakrájeného celeru a opět lehce zarestujeme. Osolíme, trochu opepříme a podlijeme kuřecím vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka asi 20 minut. Přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme vařené propasírované brambory a metličkou promícháme. Nakonec přidáme lžíci másla, případně dosolíme.
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opeříme a opečeme z obou stran v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Přidáme 2 větvičky rozmarýnu a rozdrcený česnek. Chvíli společně restujeme a přendáme do pekáče. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C 10-12 minut.
Řapíkatý celer zbavíme tuhých vláken a spolu se 100 g celeru povaříme v osolené vodě 4-5 minut. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a orestujeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem a větvičkou rozmarýnu dozlatova.
Na střed mělkého talíře naservírujeme nejprve celerové pyré, na něj na dvě části rozřízlé kuřecí prso, přelijeme výpekem a dozdobíme orestovanou zeleninou s lístky z řapíkatého celeru.