Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Pečená kuřecí křídla s citrusy a parmazánem

Myslíte si, že už vás žádný recept na kuřecí křidélka nemůže překvapit? Tak to jste ještě nevyzkoušeli tento od šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který kuřecí křídla připravil trochu netradičně s příchutí citrusových plodů. Samotná křídla se marinují v citrusové kůře, ale tu hlavní chuť citrusových plodů dodává receptu jogurtový dresink s kůrou citronu, limetky i pomerančů. Další výraznou chuť křídlům pak dodává posypka z parmazánu a chilli. Uždibujte jen tak, nebo s opečenou bagetou!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1,5 kg kuřecí křídla
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × bio pomeranč
  • 2 × bio citron
  • 2 × bio limetka
  • 250 g jogurt řeckého typu Pilos
  • 1 × lžička med
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 1 × pálivá paprička
  • 50 g parmazán Italiamo
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel
  • 2 × bageta (případně bezlepková)
  • pečicí papír
  • pečicí plech
  • struhadlo,
  • mísa

POSTUP

Očištěná kuřecí křídla pokapeme olejem. Ochutíme solí a pepřem, posypeme kůrou z citrusů (1 pomeranče, 1 citronu, 1 limetky) a přendáme na plech vystlaný papírem na pečení. Podle potřeby přilijeme olej a pečeme troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.

 V míse promícháme jogurt, med, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej. 

V další míse promícháme nastrouhaný parmazán, kůru z citrusů (1 pomeranče, 1 citronu a 1 limetky), přidáme nadrobno nasekanou pálivou papričku a nasekanou petržel.

Bagety nakrájíme na plátky a opečeme v pánvi s olejem. 

Pečené kuřecí křídla posypeme citrusovou směsí a servírujeme s dresinkem a opečenou bagetou. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.