Pečená krůtí stehna s dýní Hokkaido

play Přehrát video recept
Pečená krůtí stehna s dýní Hokkaido
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Královnou podzimní kuchyně je dýně, která může být skvělou přílohou k masitým pokrmům. Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na krůtí stehna s dýní Hokkaido, který najdete na kuchynelidlu.cz..

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × krůtí spodní stehna Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × dýně Hokkaido
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g cherry rajčat
  • 80 g zelených oliv bez pecek Baresa
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • čerstvá bazalka
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 837 kJ / 678 kcal

Bílkoviny

52,20 g

Tuky

34,80 g

Vláknina

9,10 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

33,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Omytá a osušená krůtí stehna osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Posypeme natrhaným tymiánem a rozmarýnem a podlejeme vínem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C doměkka (asi 1 hodinu). Stehna pravidelně poléváme výpekem, aby zůstala šťavnatá. Před servírováním obereme maso od kostí.

02.Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Omytou a očištěnou dýni nakrájíme na menší kostky, přidáme k orestovanému základu, osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek, na poloviny nakrájená cherry rajčata a olivy a krátce restujeme. Přilijeme rajčata z konzervy a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Na závěr přidáme nakrájenou bazalku a pár kapek olivového oleje.

Servírování

03.Krůtí maso podáváme s dušenou zeleninou, ozdobíme lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo