Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Královnou podzimní kuchyně je dýně, která může být skvělou přílohou k masitým pokrmům. Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na krůtí stehna s dýní Hokkaido, který najdete na kuchynelidlu.cz..
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 837 kJ / 678 kcal
Bílkoviny
52,20 g
Tuky
34,80 g
Vláknina
9,10 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
33,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená krůtí stehna osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Posypeme natrhaným tymiánem a rozmarýnem a podlejeme vínem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C doměkka (asi 1 hodinu). Stehna pravidelně poléváme výpekem, aby zůstala šťavnatá. Před servírováním obereme maso od kostí.
02.Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Omytou a očištěnou dýni nakrájíme na menší kostky, přidáme k orestovanému základu, osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek, na poloviny nakrájená cherry rajčata a olivy a krátce restujeme. Přilijeme rajčata z konzervy a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Na závěr přidáme nakrájenou bazalku a pár kapek olivového oleje.
03.Krůtí maso podáváme s dušenou zeleninou, ozdobíme lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT