Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sušená rajčata, česnek nakrájený na plátky, nakrájenou bazalkou a trochu oleje ze sušených rajčat rozmixujeme. Vzniklou hmotu smícháme se strouhaným sýrem grana padano a strouhankou.
Krůtí prsa rozřízneme, aby vznikl větší plát, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme náplní ze sušených rajčat. Maso zarolujeme, vzniklou roládu zamotáme do slaniny a svážeme provázkem. Do masa vpíchneme teploměr a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, až dosáhneme vnitřní teploty 65 °C. Po upečení ještě necháme odpočinout a odstraníme provázek.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu mléko a smetanu, přidáme ještě teplé propasírované brambory, osolíme a zamícháme. Přilijeme trochu olivového oleje a přidáme hrst nakrájené rukoly.
Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší s rukolou, přelijeme výpekem a ozdobíme bazalkou a rukolou.