Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Pečená krůtí prsa s medem a pomerančem

Ochutnejte exotický recept Marcela Ihnačáka na krůtí prsa s příchutí medu a pomeranče. Naleznete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečená krůtí prsa s medem a pomerančem

  • 850 g krůtích prsou v celku Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × větší pomeranč
  • čerstvá šalvěj, rozmarýn nebo tymián
  • 2 × lžíce medu z lučních květů Marlene
  • 80 g másla Pilos

Vařené brambory s máslem a petrželkou

  • 1 kg brambor
  • 80 g másla Pilos
  • čerstvá petrželka
  • zapékací mísa nebo plech

POSTUP

Pečená krůtí prsa s medem a pomerančem

Omytá a osušená krůtí prsa z obou stran osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje ze všech stran dozlatova. Mezitím z pomeranče odkrojíme kůru a nakrájíme na silnější plátky. Krůtí prsa přendáme do zapékací mísy, poklademe lístky šalvěje, rozmarýnu nebo tymiánu a plátky pomeranče. Podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut. Po 20 minutách maso vyjmeme, potřeme medem a pečeme dále ještě 25–30 minut. Během pečení poléváme maso výpekem. Upečená krůtí prsa vyjmeme z trouby a výpek přelijeme do kastrůlku, osolíme a opepříme. Jakmile výpek začne vřít, přidáme 80 g másla a vaříme, až omáčka mírně zhoustne.

Vařené brambory s máslem a petrželkou

Očištěné a omyté brambory nakrájené na hranolky uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím v menším kastrůlku rozpustíme přibližně 80 g másla. Brambory scedíme, přidáme nasekanou petrželku a rozpuštěné máslo a zlehka promícháme.

Servírování

Na talíř naservírujeme porci vařených brambor s máslem a petrželkou. Vedle položíme 3–4 plátky upečených krůtích prsou. Pokrm přelijeme pomerančovou omáčkou a ozdobíme upečenými plátky pomeranče.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU