Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Krůtí prsa očistíme, rozkrojíme na dva kusy a každý kus svážeme provázkem, aby držel pohromadě. Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Do pánve nalijeme trochu olivového oleje a krůtí maso zlehka opečeme. Maso přendáme do zapékací mísy, přidáme natrhané listy bazalky a jeden rozdrcený stroužek česneku. Do tenčího kousku masa vpíchneme teploměr a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Počkáme, až se vnitřní teplota masa vyšplhá na 30 °C. Poté teplotu trouby stáhneme na 130 °C a dopečeme na vnitřní teplotu masa 70 °C. Krůtí prsa tak nepřepečeme a zůstanou šťavnatá. Maso necháme po upečení chvíli odpočinout, poté sundáme provázky a nakrájíme na plátky.
Ve stejné pánvi, v níž jsme opékali krůtí prsa, opečeme na troše olivového oleje lilek nakrájený na menší kousky. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na nudličky a česnek nakrájený na plátky a restujeme dále. Přidáme papriku a cuketu nakrájené na kousky, osolíme a opepříme. Jakmile je zelenina orestovaná, zakápneme balsamicem a přidáme předvařenou čočku, olivy překrojené na poloviny a sušená rajčata pokrájená na menší kousky. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku.
Na talíř naservírujeme čočkový salát, pečená krůtí prsa a dozdobíme rukolou a plátky sýra grana padano.