Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte nový recept Romana Pauluse na lehká krůtí prsa s čočkovým salátem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krůtí prsa

  • 800 g krůtích prsou v celku Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • bazalka
  • 2 × stroužky česneku

Čočkový salát

  • 100 g lilku
  • 0,5 × červené cibule
  • 1 × červená paprika
  • 100 g cukety
  • balsamico Acentino
  • 400 g čočky Cornfarm
  • 50 g zelených oliv bez pecek Baresa
  • 50 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 50 g rukoly
  • 50 g sýra grana padano Lovilio
  • vpichový teploměr
  • kuchyňský provázek
  • zapékací mísa

POSTUP

Krůtí prsa

Krůtí prsa očistíme, rozkrojíme na dva kusy a každý kus svážeme provázkem, aby držel pohromadě. Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Do pánve nalijeme trochu olivového oleje a krůtí maso zlehka opečeme. Maso přendáme do zapékací mísy, přidáme natrhané listy bazalky a jeden rozdrcený stroužek česneku. Do tenčího kousku masa vpíchneme teploměr a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Počkáme, až se vnitřní teplota masa vyšplhá na 30 °C. Poté teplotu trouby stáhneme na 130 °C a dopečeme na vnitřní teplotu masa 70 °C. Krůtí prsa tak nepřepečeme a zůstanou šťavnatá. Maso necháme po upečení chvíli odpočinout, poté sundáme provázky a nakrájíme na plátky.

Čočkový salát

Ve stejné pánvi, v níž jsme opékali krůtí prsa, opečeme na troše olivového oleje lilek nakrájený na menší kousky. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na nudličky a česnek nakrájený na plátky a restujeme dále. Přidáme papriku a cuketu nakrájené na kousky, osolíme a opepříme. Jakmile je zelenina orestovaná, zakápneme balsamicem a přidáme předvařenou čočku, olivy překrojené na poloviny a sušená rajčata pokrájená na menší kousky. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku.

Servírování

Na talíř naservírujeme čočkový salát, pečená krůtí prsa a dozdobíme rukolou a plátky sýra grana padano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.