Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Pečená krkovice s domácím lečem

Krkovici s domácím lečem podle Marcela Ihnačáka připravíte velice snadno. Stačí jen navštívit naše stránky kuchynelidlu.cz!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti v celku Čestvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 polév. lž. selského sádla Pikok
  • čerstvý rozmarýn
  • 150 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 3 papriky mix (1 červená, 1 zelená, 1 žlutá)
  • 1 cuketa
  • 1 polév. lž. rajčatového protlaku bez konzervantů Mikado
  • 1 konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • 1 nebalený šumavský bochník
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • kuchyňský provázek
  • alobal

POSTUP

Pečená krkovice

Omytou a osušenou krkovici rozdělíme podélně na 2 stejně velké části. Každý kousek převážeme provázkem a důkladně osolíme a opepříme. Kousky krkovice opečeme v rozpálené pánvi na sádle po všech stranách dozlatova. Přendáme na plech, přidáme rozmarýn a přelijeme výpekem. Kousky krkovice pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. Po 15 minutách podlijeme krkovičku bílým vínem a poté asi každých 10 minut přeléváme výpekem. Upečenou krkovičku přikryjeme alobalem a necháme trochu vychladnout. Odstraníme provázek a nakrájíme na tenčí plátky.

Domácí lečo

Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli nakrájenou na tenké proužky a česnek na plátky. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Přidáme papriky nakrájené na proužky a dusíme, až trochu změknou. Přidáme cuketu nakrájenou na proužky, promícháme, osolíme a opepříme. Přidáme rajčatový protlak a rajčata z konzervy a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby trochou vody.

Grilovaná bruschetta

Krajíce bílého chleba opečeme v grilovací pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Každý krajíc potřeme česnekem.

Servírování

Na bruschetty naservírujeme teplé lečo a na něj položíme plátek upečené krkovičky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme olivovým olejem.

Tip: Pokud se vám zdá lečo příliš kyselé, můžete přidat špetku třtinového cukru.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU