Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytou a osušenou krkovici rozdělíme podélně na 2 stejně velké části. Každý kousek převážeme provázkem a důkladně osolíme a opepříme. Kousky krkovice opečeme v rozpálené pánvi na sádle po všech stranách dozlatova. Přendáme na plech, přidáme rozmarýn a přelijeme výpekem. Kousky krkovice pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. Po 15 minutách podlijeme krkovičku bílým vínem a poté asi každých 10 minut přeléváme výpekem. Upečenou krkovičku přikryjeme alobalem a necháme trochu vychladnout. Odstraníme provázek a nakrájíme na tenčí plátky.
Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli nakrájenou na tenké proužky a česnek na plátky. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Přidáme papriky nakrájené na proužky a dusíme, až trochu změknou. Přidáme cuketu nakrájenou na proužky, promícháme, osolíme a opepříme. Přidáme rajčatový protlak a rajčata z konzervy a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby trochou vody.
Krajíce bílého chleba opečeme v grilovací pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Každý krajíc potřeme česnekem.
Na bruschetty naservírujeme teplé lečo a na něj položíme plátek upečené krkovičky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme olivovým olejem.
Tip: Pokud se vám zdá lečo příliš kyselé, můžete přidat špetku třtinového cukru.