Pečená krkovice na pivě se zadělávanou kedlubnou

play Přehrát video recept
Pečená krkovice na pivě se zadělávanou kedlubnou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Hledáte recept na šťavnaté maso? Navštivte stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na krkovici na černém pivu.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečená krkovice na pivě

  • 800 g vepřové krkovice bez kosti v celku Čerstvá porce
  • sůl s jódem Castello
  • 2 × cibule
  • 6 × stroužků česneku
  • bobkový list Mikado
  • čerstvý rozmarýn
  • 500 ml polotmavého ležáku 11 Granát Argus

Zadělávaná kedlubna

  • 30 g másla Pilos
  • 1 × stonek řapíkatého celeru
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 15 g hladké mouky Castello
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 100 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 400 g kedlubny
  • čerstvá petrželka
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × mrkev
  • 30 g celeru
  • 1 × petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 221 kJ / 770 kcal

Bílkoviny

44,30 g

Tuky

49,70 g

Vláknina

6,60 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

30,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečená krkovice na pivě

01.Omytou a osušenou krkovici důkladně osolíme a přendáme do pekáče. Přidáme cibuli nakrájenou na silnější proužky, celé stroužky česneku, bobkový list a lístky čerstvého rozmarýnu a podlijeme pivem. Krkovici pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 160 °C. Po 1 hodině odstraníme pokličku a pečeme dále při stejné teplotě ještě další hodinu. Upečenou krkovici přendáme na plech a přikryjeme alobalem. Výpek scedíme do hrnce a upečenou cibuli a česnek propasírujeme. Ochutíme snítkou rozmarýnu a necháme přejít varem.

Zadělávaná kedlubna

02.V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrájené na malé kostičky a asi 4 minuty restujeme (zelenina nesmí zhnědnout). Osolíme, přidáme mouku, promícháme a chvilku restujeme. Podlijeme polovinou smetany a počkáme, až omáčka zhoustne. Přilijeme druhou polovinu smetany a mléko a za pravidelného míchání necháme přejít varem.

03.Nakonec přidáme očištěnou kedlubnu nakrájenou na hranolky. Asi 2 minuty spolu povaříme a stáhneme z ohně. Nakonec přimícháme nahrubo nasekanou petrželku a v případě potřeby opepříme.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme zadělávanou kedlubnu, vedle položíme 2-3 plátky pečené krkovice a přelijeme omáčkou.

Pokud nemáte polotmavé pivo, lze ho nahradit světlým pivem a dvěma lžícemi medu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo