Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Hledáte recept na šťavnaté maso? Navštivte stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na krkovici na černém pivu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 221 kJ / 770 kcal
Bílkoviny
44,30 g
Tuky
49,70 g
Vláknina
6,60 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
30,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytou a osušenou krkovici důkladně osolíme a přendáme do pekáče. Přidáme cibuli nakrájenou na silnější proužky, celé stroužky česneku, bobkový list a lístky čerstvého rozmarýnu a podlijeme pivem. Krkovici pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 160 °C. Po 1 hodině odstraníme pokličku a pečeme dále při stejné teplotě ještě další hodinu. Upečenou krkovici přendáme na plech a přikryjeme alobalem. Výpek scedíme do hrnce a upečenou cibuli a česnek propasírujeme. Ochutíme snítkou rozmarýnu a necháme přejít varem.
02.V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrájené na malé kostičky a asi 4 minuty restujeme (zelenina nesmí zhnědnout). Osolíme, přidáme mouku, promícháme a chvilku restujeme. Podlijeme polovinou smetany a počkáme, až omáčka zhoustne. Přilijeme druhou polovinu smetany a mléko a za pravidelného míchání necháme přejít varem.
03.Nakonec přidáme očištěnou kedlubnu nakrájenou na hranolky. Asi 2 minuty spolu povaříme a stáhneme z ohně. Nakonec přimícháme nahrubo nasekanou petrželku a v případě potřeby opepříme.
04.Na talíř naservírujeme zadělávanou kedlubnu, vedle položíme 2-3 plátky pečené krkovice a přelijeme omáčkou.
Pokud nemáte polotmavé pivo, lze ho nahradit světlým pivem a dvěma lžícemi medu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT