Pečená králičí stehna s dýní Hokaido

play Přehrát video recept
Pečená králičí stehna s dýní Hokaido
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte chuť pečené podzimní zeleniny podávané s pečenými králičími stehny a anglickou slaninou podle receptu Marcela Ihnačáka.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 0,5 × dýně Hokaido
  • 3 × menší červené cibule
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 × palice česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × králičí stehna
  • 6 × plátků anglické slaniny Pikok
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • listová petržel na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 082 kJ / 976 kcal

Bílkoviny

52,80 g

Tuky

57,50 g

Vláknina

10,70 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

45,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Neoloupanou dýni omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky a cherry rajčata na poloviny. Z palice česneku odstraníme vrchní slupku, rozřízneme na poloviny a rozebereme na stroužky. Připravenou zeleninu položíme na plech, osolíme, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a pokapeme olivovým olejem.

02.Omytá a osušená králičí stehna osolíme, opepříme a obalíme ve 3 plátcích slaniny. Položíme na zeleninu, podlijeme vínem a na každé stehno položíme plátek másla. Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 °C 40 – 45 minut.

Servírování

03.Na talíř naservírujeme porci pečené zeleniny a králičí stehno obalené v slanině. Přelijeme výpekem a dozdobíme listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo