Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kůži na kachních prsou nařežeme do čtverečků tak, abychom zbytečně neřízli do masa. Stranu s kůží pouze osolíme, stranu bez kůže ochutíme i mletým pepřem a zázvorem. V suché rozpálené pánvi pomalu opékáme kachní prsa na straně s kůží směrem dolů, aby se z ní důkladně vypekl tuk. Kachní prsa lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Průběžně sléváme tuk do menší misky. Pečeme, až získáme dokřupava vypečenou kůži. Kachní prsa otočíme, přikryjeme alobalem a pomalu dopékáme 2 až 3 minuty z druhé strany. Odkryjeme a potřeme na obou stranách mango omáčkou. Přikryjeme opět alobalem, stáhneme z ohně a necháme na pánvi odpočinout. Kachní prsa by měla být středně propečená. (V případě, že jsou kachní prsa příliš velká a málo propečená, můžeme je dopéct ještě v troubě.)
Jasmínovou rýži vaříme v osolené vroucí vodě na mírném plameni asi 10 minut. Scedíme a necháme pod pokličkou na teplém místě dojít.
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na různé tvary. Např. cuketu a mrkev na tenké proužky, brokolici na malé růžičky, žampiony na čtvrtky, česnek na plátky, červenou papriku na větší kousky, feferonku a lahůdkovou cibulku i s natí najemno. Do rozpálené wok pánve nalijeme sezamový olej a zprudka opečeme nakrájenou zeleninu (bez lahůdkové cibulky). Wok zelenina by měla být křupavá, proto ji připravujeme jen krátce (asi 2 minuty). Přidáme trochu vypečeného kachního tuku, pár kapek rybí a ústřicové omáčky. Důkladně promícháme, odstavíme z ohně a vmícháme nakrájenou lahůdkovou cibulku.
Kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a osušíme od tuku na papírovém ubrousku. Na talíř dáme wok zeleninu, navrch poklademe plátky kachních prsou, posypeme nahrubo nasekanou natí lahůdkové cibulky a pokapeme sezamovým olejem. Jako přílohu podáváme jasmínovou rýži.