Roman Paulus
Doba přípravy4 hod.

Pečená kachna s restovanou rýží

Připravte si kachnu po asijsku. Recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Nádivka

  • 1 pomeranč
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1 polév. lž. mletého zázvoru

Pečená kachna

  • 1 kachna Čerstvá porce
  • 500 ml vody
  • 2 polév. lž. květového medu Marlene
  • 5 polév. lž. sójové omáčky Mikado

Restovaná rýže s omeletou

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g mrkve
  • 1 pálivá paprička
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 4 polév. lž. sezamového oleje Vitasia
  • 200 g jasmínové rýže Vitasia
  • 2 vejce

POSTUP

Nádivka

Omytý neloupaný pomeranč a jednu očištěnou cibuli nakrájíme na větší kusy. Osolíme, ochutíme mletým zázvorem a promícháme.

Pečená kachna

Z omyté kachny odřízneme křídla, naplníme nádivkou a vložíme do pekáče. Důkladně osolíme ze všech stran a podlijeme vodou. Přiklopenou pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 1 hodinu. Poté odklopíme poklici a dopékáme za průběžného podlévání výpekem další hodinu. Po upečení necháme kachnu vychladnout, vyndáme na pracovní plochu a vykostíme ji tak, aby nám vznikly pěkné kusy masa z prsou a stehen i s kůží. Nejprve odřízneme maso na prsou, poté stehna, ve kterých necháme jenom spodní kost. Zbylé maso z kostry obereme a odložíme stranou na přípravu rýže. Obrané kosti můžeme použít na přípravu omáček nebo vývaru.

V misce rozmícháme 2 lžíce medu s 1 lžící sójové omáčky. Maso ze stehen a prsou dáme na plech a potřeme připravenou marinádou. Pečeme v předehřáté troubě pod grilem při teplotě 220 až 230 °C dokřupava asi 5 až 8 minut.

Restovaná rýže s omeletou

Zbylou cibuli, česnek, mrkev, pálivou papričku a 1 lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozpálíme wok pánev a na troše sezamového oleje krátce orestujeme nakrájenou zeleninu kromě jarní cibulky. Přidáme kousky obraného kachního masa. Zprudka orestujeme a přidáme uvařenou jasmínovou rýži. Dochutíme asi 4 lžícemi sójové omáčky, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a dobře promícháme.

Dvě vejce rozšleháme v misce, osolíme a na rozpálené pánvi s trochou sezamového oleje připravíme tenkou vaječnou omeletu, kterou poté nakrájíme na nudličky.

Sevírování

Na talíř servírujeme nejprve restovanou rýži, navrch poklademe vaječnou omeletu a poté na kousky nakrájené pečené kachní maso. Vše posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU