Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytý neloupaný pomeranč a jednu očištěnou cibuli nakrájíme na větší kusy. Osolíme, ochutíme mletým zázvorem a promícháme.
Z omyté kachny odřízneme křídla, naplníme nádivkou a vložíme do pekáče. Důkladně osolíme ze všech stran a podlijeme vodou. Přiklopenou pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 1 hodinu. Poté odklopíme poklici a dopékáme za průběžného podlévání výpekem další hodinu. Po upečení necháme kachnu vychladnout, vyndáme na pracovní plochu a vykostíme ji tak, aby nám vznikly pěkné kusy masa z prsou a stehen i s kůží. Nejprve odřízneme maso na prsou, poté stehna, ve kterých necháme jenom spodní kost. Zbylé maso z kostry obereme a odložíme stranou na přípravu rýže. Obrané kosti můžeme použít na přípravu omáček nebo vývaru.
V misce rozmícháme 2 lžíce medu s 1 lžící sójové omáčky. Maso ze stehen a prsou dáme na plech a potřeme připravenou marinádou. Pečeme v předehřáté troubě pod grilem při teplotě 220 až 230 °C dokřupava asi 5 až 8 minut.
Zbylou cibuli, česnek, mrkev, pálivou papričku a 1 lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozpálíme wok pánev a na troše sezamového oleje krátce orestujeme nakrájenou zeleninu kromě jarní cibulky. Přidáme kousky obraného kachního masa. Zprudka orestujeme a přidáme uvařenou jasmínovou rýži. Dochutíme asi 4 lžícemi sójové omáčky, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a dobře promícháme.
Dvě vejce rozšleháme v misce, osolíme a na rozpálené pánvi s trochou sezamového oleje připravíme tenkou vaječnou omeletu, kterou poté nakrájíme na nudličky.
Na talíř servírujeme nejprve restovanou rýži, navrch poklademe vaječnou omeletu a poté na kousky nakrájené pečené kachní maso. Vše posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.