Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu den předem důkladně nasolíme a necháme odležet v lednici. Opláchneme, osušíme a dovnitř kachny vkládáme střídavě ½ oloupaného rajčete, plátek Schwarzwaldské šunky a trochu čerstvého tymiánu.
Tip: Jak oloupat rajčata, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
Ve stejném pořadí opakujeme, až je kachna naplněna. Z obou stran opepříme a přendáme do zapékací mísy. Zbývající rajčata nakrájíme na měsíčky a jimi kachnu jimi obložíme. Přidáme i najemno nakrájenou cibuli a česnek a zbylé plátky Schwarzwaldské šunky nakrájené na proužky. Přisypeme kapary, podlijeme červeným vínem, vývarem, přikryjeme víkem a pečeme v troubě asi 1 hodinu při teplotě 180 °C. Po hodině víko sundáme a kachnu dopékáme dokřupava další hodinu.
Brambory uvaříme doměkka a vychladlé nastrouháme najemno. Přidáme sůl a mouku a vypracujeme hladké vláčné těsto (podle potřeby dosypeme mouku). Zpracujeme do tvaru válce a nožem odkrajujeme asi 4 cm kousky, které vyválíme na tenké placky na pomoučeném vále. Lokše opékáme na suché pánvi z obou stran dozlatova.
Kachnu rozkrájíme na jednotlivé porce. Lokše přelijeme výpekem z kachny a přeložíme. Na talíř dáme kousek kachny s rajčaty a Schwarzwaldskou šunku, přidáme asi 2 lokše a celé přelijeme výpekem.