Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Pečená kachna s rajčaty a domácími lokšemi

Připravte si tradiční pokrm - pečenou kachnu s bramborovými lokšemi. Recept Marcela Ihnačáka najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Pečená kachna s rajčaty

  • 1 kachna Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 500 g rajčat
  • 100 g Schwarzwaldské šunky Dulano SELECTION
  • čerstvý tymián
  • pepř v mlýnku Kania
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst kaparů Freshona
  • 300 ml červeného vína Bordeaux
  • 300 vývaru

Domácí lokše

  • 500 g brambor
  • 150 g hladké mouky Castello
  • struhadlo
  • papírové utěrky
  • zapékací mísa s víkem
  • vál
  • váleček

POSTUP

Pečená kachna s rajčaty

Kachnu den předem důkladně nasolíme a necháme odležet v lednici. Opláchneme, osušíme a dovnitř kachny vkládáme střídavě ½ oloupaného rajčete, plátek Schwarzwaldské šunky a trochu čerstvého tymiánu.

Tip: Jak oloupat rajčata, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

Ve stejném pořadí opakujeme, až je kachna naplněna. Z obou stran opepříme a přendáme do zapékací mísy. Zbývající rajčata nakrájíme na měsíčky a jimi kachnu jimi obložíme. Přidáme i najemno nakrájenou cibuli a česnek a zbylé plátky Schwarzwaldské šunky nakrájené na proužky. Přisypeme kapary, podlijeme červeným vínem, vývarem, přikryjeme víkem a pečeme v troubě asi 1 hodinu při teplotě 180 °C. Po hodině víko sundáme a kachnu dopékáme dokřupava další hodinu.

Domácí lokše

Brambory uvaříme doměkka a vychladlé nastrouháme najemno. Přidáme sůl a mouku a vypracujeme hladké vláčné těsto (podle potřeby dosypeme mouku). Zpracujeme do tvaru válce a nožem odkrajujeme asi 4 cm kousky, které vyválíme na tenké placky na pomoučeném vále. Lokše opékáme na suché pánvi z obou stran dozlatova.

Servírování

Kachnu rozkrájíme na jednotlivé porce. Lokše přelijeme výpekem z kachny a přeložíme. Na talíř dáme kousek kachny s rajčaty a Schwarzwaldskou šunku, přidáme asi 2 lokše a celé přelijeme výpekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU