Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 40 min.

Pečená kachna s fazolovým ragú

Fazole mohou být skvělou přílohou třeba i k pečené kachně. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse z Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna Čerstvá porce
  • 1 × jablko
  • 2 × cibule
  • špetka sušené majoránky Mikado
  • sůl
  • 2 × lžíce kmínu Mikado
  • 500 ml vody
  • 1 × stroužek česneku
  • rostlinný olej Promienna
  • 100 g slaniny na kostičky Dulano
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 1 × větvička čerstvého rozmarýnu
  • 200 g suchých fazolí (namočených přes noc)
  • 1 l kachního nebo silného drůbežího vývaru
  • listová petržel
  • hluboký plech
  • alobal

POSTUP

Pečená kachna

Omyté neloupané jablko zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Jednu očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky a smícháme v míse s jablky. Směs ochutíme špetkou majoránky, solí a 1 lžící kmínu a důkladně promícháme.

Kachnu omyjeme, odřízneme křídla, naplníme a ze všech stran ji důkladně ochutíme solí a kmínem. Kachnu vložíme i s odříznutými křídly na hlubší plech vyložený alobalem, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dusíme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu doměkka, poté alobal opatrně odstraníme a pečeme dokřupava další hodinu. Přeléváme výpekem.

Po upečení necháme kachnu vychladnout, poté vykostíme tak, aby vznikly pěkné kusy masa z prsou a stehen. Nejprve odřízneme maso na prsou, poté stehna. Zbylé maso z kostry obereme, nakrájíme a odložíme stranou na přípravu fazolového ragú. (Obrané kosti můžeme použít na přípravu omáček nebo vývaru.)

Fazolové ragú

Zbylou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, kořenovou zeleninu na kostky. V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme slaninu. Postupně přidáváme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Do orestovaného základu přidáme protlak a rozmarýn. Po chvíli restování přimícháme scezené fazole, podlijeme vývarem a dusíme 30 až 35 minut doměkka. Průběžně mícháme a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme asi 2 lžíce najemno nasekané petrželky a nakrájené kachní maso. Promícháme a krátce povaříme.

Servírování

Nejdříve servírujeme fazolové ragú, na které poklademe pečené kachní maso a ozdobíme čerstvou listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.