Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté neloupané jablko zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Jednu očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky a smícháme v míse s jablky. Směs ochutíme špetkou majoránky, solí a 1 lžící kmínu a důkladně promícháme.
Kachnu omyjeme, odřízneme křídla, naplníme a ze všech stran ji důkladně ochutíme solí a kmínem. Kachnu vložíme i s odříznutými křídly na hlubší plech vyložený alobalem, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dusíme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu doměkka, poté alobal opatrně odstraníme a pečeme dokřupava další hodinu. Přeléváme výpekem.
Po upečení necháme kachnu vychladnout, poté vykostíme tak, aby vznikly pěkné kusy masa z prsou a stehen. Nejprve odřízneme maso na prsou, poté stehna. Zbylé maso z kostry obereme, nakrájíme a odložíme stranou na přípravu fazolového ragú. (Obrané kosti můžeme použít na přípravu omáček nebo vývaru.)
Zbylou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, kořenovou zeleninu na kostky. V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme slaninu. Postupně přidáváme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Do orestovaného základu přidáme protlak a rozmarýn. Po chvíli restování přimícháme scezené fazole, podlijeme vývarem a dusíme 30 až 35 minut doměkka. Průběžně mícháme a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme asi 2 lžíce najemno nasekané petrželky a nakrájené kachní maso. Promícháme a krátce povaříme.
Nejdříve servírujeme fazolové ragú, na které poklademe pečené kachní maso a ozdobíme čerstvou listovou petrželí.