Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Pečená husí prsa s dýňovou kaší

Inspirujte se na Sv. Martina podle receptu Romana Pauluse a uvařte si pečená husí prsa s dýňovou kaší.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dýňová kaše

  • 50 g másla Pilos
  • 30 g zázvoru
  • 50 g cibule
  • 600 g dýně hokkaido
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Marinovaná dýně

  • 300 ml vody
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 100 ml bílého vinného octa Acentino
  • skořice mletá Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 250 g dýně hokkaido
  • 25 g másla Pilos
  • 1 × brokolice
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g štýrských dýňových semínek Alesto

Husí prsa

  • 800 g husích prsou s kůží a kostí
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × cibule
  • 150 × likérového vína Tawny Port Armilar
  • 50 g másla Pilos
  • tyčový mixér
  • sítko
  • alobal

POSTUP

Dýňová kaše

Na másle orestujeme zázvor nakrájený na větší kusy a cibuli nakrájenou na menší kusy. Dýni nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a zázvoru, osolíme, opepříme a opět restujeme. Přilijeme smetanu a počkáme, až se dýně uvaří doměkka. Dochutíme a rozmixujeme mixérem. Je-li kaše příliš řídká, zahustíme vařeným propasírovanými bramborami.

Marinovaná dýně

Do hrnce s vodou přisypeme cukr, přilijeme bílý vinný ocet, přidáme špetku skořice, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni nakrájenou na kostičky a krátce povaříme. Necháme vychladnout ve várce, čímž se dýně namarinuje.

Brokolici rozebereme na růžičky a orestujeme v pánvi s rozehřátým máslem. Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Přiklopíme a dusíme 1 – 2 minuty. Do pánve přidáme marinovanou dýni a orestovaná dýňová semínka.

Husí prsa

Husí prsa očistíme, kůži nakrájíme na malé čtverečky a osolíme. Z druhé strany osolíme a opepříme. Vložíme do pánve nejprve kůží dolů a pomalu pečeme, abychom získali křupavou kůži, poté otočíme a necháme zatáhnout. V průběhu pečení sbíráme z pánve sádlo. Opečená prsa přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut. Po vyndání přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

Na výpeku z husy orestujeme dosklovata ½ cibule nakrájené najemno, podlijeme likérovým vínem a necháme zredukovat. Omáčku přecedíme přes sítko a poté zjemníme máslem.

Servírování

Husí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s dýňovou kaší, marinovanou dýní s brokolicí a omáčkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.