Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na másle orestujeme zázvor nakrájený na větší kusy a cibuli nakrájenou na menší kusy. Dýni nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a zázvoru, osolíme, opepříme a opět restujeme. Přilijeme smetanu a počkáme, až se dýně uvaří doměkka. Dochutíme a rozmixujeme mixérem. Je-li kaše příliš řídká, zahustíme vařeným propasírovanými bramborami.
Do hrnce s vodou přisypeme cukr, přilijeme bílý vinný ocet, přidáme špetku skořice, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni nakrájenou na kostičky a krátce povaříme. Necháme vychladnout ve várce, čímž se dýně namarinuje.
Brokolici rozebereme na růžičky a orestujeme v pánvi s rozehřátým máslem. Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Přiklopíme a dusíme 1 – 2 minuty. Do pánve přidáme marinovanou dýni a orestovaná dýňová semínka.
Husí prsa očistíme, kůži nakrájíme na malé čtverečky a osolíme. Z druhé strany osolíme a opepříme. Vložíme do pánve nejprve kůží dolů a pomalu pečeme, abychom získali křupavou kůži, poté otočíme a necháme zatáhnout. V průběhu pečení sbíráme z pánve sádlo. Opečená prsa přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut. Po vyndání přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
Na výpeku z husy orestujeme dosklovata ½ cibule nakrájené najemno, podlijeme likérovým vínem a necháme zredukovat. Omáčku přecedíme přes sítko a poté zjemníme máslem.
Husí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s dýňovou kaší, marinovanou dýní s brokolicí a omáčkou.