Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pařížské noky

Pokud uslyšíte pojem noky, určitě si nejdříve vybavíte italské gnocchi z bramborového těsta. Slyšeli jste však už o pařížských nocích? Připravují z odpalovaného těsta, které známe spíše z cukrařiny. Pařížské noky se vaří jen krátce a podávají se s omáčkou – rajčatovou, sýrovou, smetanovou, s masem nebo bez něj, záleží jen na vaší chuti.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Pařížské noky

  • 250 ml vody
  • 120 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 4 vejce „M“
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • hrnec
  • cukrářské sáčky
  • pánev
  • struhadlo

POSTUP


Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a počkáme, až se máslo rozpustí. Do vroucí tekutiny vsypeme za stálého míchání mouku a těsto necháme tzv. odpálit, mícháme tedy tak dlouho, až se přestane lepit. Odstavíme, necháme trochu vychladnout a vmícháme vejce.

Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku a do osolené vroucí vody postupně odkrajujeme nožem malé nočky, které vaříme 2-3 minuty. Tuto dávku těsta zaváříme alespoň nadvakrát.

Noky podáváme s rajčatovou omáčkou: 8 rajčat nakrájíme na menší kousky a společně se 4 stroužky česneku a bazalkou orestujeme v rozehřáté pánvi s 1 lžící olivového oleje. Hotový pokrm posypeme hoblinkami parmezánu, opepříme a ozdobíme čerstvou bazalkou.

 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU