Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a počkáme, až se máslo rozpustí. Do vroucí tekutiny vsypeme za stálého míchání mouku a těsto necháme tzv. odpálit, mícháme tedy tak dlouho, až se přestane lepit. Odstavíme, necháme trochu vychladnout a vmícháme vejce.
Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku a do osolené vroucí vody postupně odkrajujeme nožem malé nočky, které vaříme 2-3 minuty. Tuto dávku těsta zaváříme alespoň nadvakrát.
Noky podáváme s rajčatovou omáčkou: 8 rajčat nakrájíme na menší kousky a společně se 4 stroužky česneku a bazalkou orestujeme v rozehřáté pánvi s 1 lžící olivového oleje. Hotový pokrm posypeme hoblinkami parmezánu, opepříme a ozdobíme čerstvou bazalkou.