Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větší míse smícháme metličkou kefír, vejce, cukr a mouku se solí. V těstě by neměly zůstat hrudky. Těsto necháme odležet a občas promícháme. Po odležení smažíme v pánvi na rozpáleném oleji tenké palačinky. Z těsta připravíme 8-9 palačinek o průměru asi 24 cm. V míse však necháme 2-3 sběračky těsta, které později použijeme na zapečení.
Jednu palačinku položíme na dno formy. Ostatní namažeme džemem a zatočíme. Takto připravené palačinky skládáme do formy jednu vedle druhé do tvaru kruhu, až bude forma naplněná. Do ponechaného těsta v míse přidáme smetanu, žloutky a cukr. Promícháme a vzniklým těstem přelijeme palačinky ve formě. Dort vložíme do trouby předehřáté na 165 °C a pečeme asi 30 minut. Vychladlý dort vyklopíme na talíř. Nakonec ušleháme smetanu, kterou přendáme do cukrářského sáčku.
Dort podáváme nakrájený na trojúhelníky, pocukrovaný moučkovým cukrem a ozdobený ušlehanou smetanou s polovinou jahody navrchu.