Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve připravíme těsto na palačinky. V mléce rozmícháme vejce, přidáme cukr, 150 g kysané smetany, promícháme a nakonec přisypeme hladkou mouku. Připravené těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout.
Mezitím připravíme vinnou omáčku. Červené víno nalijeme do rendlíku, přisypeme třtinový cukr, přidáme jahody a špetku skořice. Přivedeme k varu a necháme jahody trochu rozvařit (asi 10–15 minut). Pomocí ručního mixéru rozmixujeme a necháme krátce provařit.
Těsto na palačinky promícháme a v rozehřáté pánvi s olejem usmažíme palačinky. Z těsta připravíme 4–6 palačinek.
250 g kysané smetany smícháme s cukrem moučka. Palačinku potřeme připravenou náplní z kysané smetany, přehneme, opět potřeme náplní, přehneme a polijeme připravenou vinnou omáčkou. Na závěr ozdobíme lístkem máty.