Obalovaná vepřová kýta s rajčatovým ragú a vařenou brokolicí

play Přehrát video recept
Obalovaná vepřová kýta s rajčatovým ragú a vařenou brokolicí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 53×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si chutný recept Romana Pauluse na obalovanou vepřovou kýta s rajčatovým ragú a vařenou brokolicí. Najdete ho na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g vepřové kýty Čerstvá porce
  • 2 × vejce "M"
  • 4 × plátky šunky sušené vzduchem
  • 70 g sýru eidam Bluedino (obsah tuku 45 %)
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g hladké mouky Castello na obalování
  • 200 ml rostlinného oleje Promienna
  • 200 g brokolice
  • 200 g oloupaných čerstvých rajčat
  • 3 × stroužky česneku
  • 3 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • 30 g másla Pilos
  • pár lístků čerstvé bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 334 kJ / 558 kcal

Bílkoviny

36,30 g

Tuky

38,80 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

16,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Obalovaná vepřová kýta

01.Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme přes fólii, lehce opepříme a osolíme z obou stran a obalíme plátkem šunky. V menší misce rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr a zamícháme. Plátky masa se šunkou obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích se sýrem a smažíme dozlatova v pánvi s rozpáleným rostlinným olejem 2–3 minuty z každé strany. Přebytečný tuk necháme okapat na papírovém ubrousku.

Brokolice

02.Očištěnou brokolici vaříme v osolené vroucí vodě 3 až 4 minuty, aby nebyla rozvařená (podle velikosti růžiček). Po vyndání z vody pokapeme olivovým olejem a lehce opepříme.

Rajčatové ragú

03.V malém kastrůlku rozpálíme olivový olej a zpěníme najemno nasekaný česnek. Oloupaná rajčata zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky a přidáme k česneku. Osolíme, opepříme a pomalu dusíme. Nakonec přidáme kousek másla a nakrájenou čerstvou bazalku. Důkladně promícháme.

Servírování

04.Na talíř položíme růžičky vařené brokolice, rajčatové ragú a na vrch plátek obalené vepřové kýty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo