Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do misky s třešňovým likérem namočíme brusinky a necháme nejlépe přes noc nasáknout. V robotu smícháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Přisypeme směs mouky, kypřicího prášku a kakaa. Metličkou opatrně přimícháme dotuha ušlehané bílky a brusinky s likérem. Polovinu těsta dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto naskládáme dlouhé piškoty namočené ze spodní části do třešňového likéru a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V hrnci zahřejeme smetanu a pomalu přimícháme k čokoládě.
Vychladlý moučník vyndáme dnem vzhůru, a to nejlépe mřížku stojící na pečicím papíru, aby poleva nestékala na pracovní plochu. Rozetřeme polevu po celém povrchu moučníku a vložíme do lednice ztuhnout. Mezitím připravíme piškoty na dozdobení. Každý piškot namočíme spodní částí do třešňového likéru a horní částí do rozehřáté bílé čokolády. Dozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou pomocí kornoutku dle vlastní fantazie. Piškoty položíme navrch moučníku ve stejných vzdálenostech.
Dort krájíme na kousky a podáváme.