Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Netradiční moučník

Máte chuť na výborný dezert? Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na dezert plný sušených brusinek máčených ve višňovém likéru. Recept najdete na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 2 × balení dlouhých piškotů La Cestera
  • 500 ml třešňového likéru 20% Serenade (200 ml na namočení brusinek)
  • 100 g sušených brusinek Alesto
  • 4 × vejce "M"
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 150 g másla Pilos + na vymazání
  • 250 g hladké mouky Castello
  • 13 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 80 g holandského kakaa na pečení Castello
  • hrubá mouka Castello na vysypání

Na ozdobení

  • 200 g mléčné čokolády Fin Carré
  • 50 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 300 ml třešňového likéru 20% Serenade
  • 100 g bílé čokolády Fin Carré
  • kovová mřížka
  • forma na biskupský chlebíček (250x110x75 mm)
  • kuchyňský robot
  • pečicí papír

POSTUP

Těsto

Do misky s třešňovým likérem namočíme brusinky a necháme nejlépe přes noc nasáknout. V robotu smícháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Přisypeme směs mouky, kypřicího prášku a kakaa. Metličkou opatrně přimícháme dotuha ušlehané bílky a brusinky s likérem. Polovinu těsta dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto naskládáme dlouhé piškoty namočené ze spodní části do třešňového likéru a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut.

Poleva

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V hrnci zahřejeme smetanu a pomalu přimícháme k čokoládě.

Moučník

Vychladlý moučník vyndáme dnem vzhůru, a to nejlépe mřížku stojící na pečicím papíru, aby poleva nestékala na pracovní plochu. Rozetřeme polevu po celém povrchu moučníku a vložíme do lednice ztuhnout. Mezitím připravíme piškoty na dozdobení. Každý piškot namočíme spodní částí do třešňového likéru a horní částí do rozehřáté bílé čokolády. Dozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou pomocí kornoutku dle vlastní fantazie. Piškoty položíme navrch moučníku ve stejných vzdálenostech.

Servírování

Dort krájíme na kousky a podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.