Nadýchaný smetanový dezert
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Nadýchaný smetanový dezert

Lahodný dezert lehký jako vánek - připravte si ho podle receptu kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 4 × vejce "M"
  • 170 g cukru krystal Castello
  • 100 ml rostlinného oleje Promienna
  • 200 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × kypřicí prášek do pečiva Castello

Pudink

  • 1 l polotučného mléka Pilos
  • 2 × vanilkové pudinky Belbake
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello

Krém

  • 400 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 2 × skořicové cukry
  • hluboký plech
  • pečicí papír

POSTUP

Těsto

V míse ušleháme vejce, cukr krystal a olej. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do pečicím papírem vyloženého hlubokého plechu a na chvíli odložíme stranou.

Pudink

V misce smícháme trochu mléka s pudinkem, ostatní mléko nalijeme do hrnce. Přisypeme cukr krystal, promícháme a dáme vařit. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme pudink rozmíchaný v mléce a mícháme do zhoustnutí. Hotový pudink nalijeme ještě horký na připravené těsto a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Krém

Hned po vyndání upečeného těsta z trouby rozetřeme navrch zakysanou smetanu a posypeme skořicovými cukry.

Servírování

Dezert podáváme vychlazený a nakrájený na kostky.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.