Mrkvovo-bramborová polévka s bylinkovými krutony
Doba přípravy45 min.

Mrkvovo-bramborová polévka s bylinkovými krutony

Připravte si vydatnou mrkvovo-bramborová polévka doplněnou o bylinkové krutony, která vás v chladných dnech zahřeje. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml jablečné šťávy 100 % Dizzy
  • 600 g mrkve
  • 600 g brambor
  • čerstvý tymián
  • 120 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × plátky toastového máslového chleba Rivercote
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • čerstvé bylinky (např. tymián, bazalka, rozmarýn, šalvěj, máta, petrželová nať)

POSTUP

POTŘEBUJEME

  • tyčový mixér

Postup

MRKVOVO-BRAMBOROVÁ POLÉVKA

Zeleninový vývar spolu s jablečnou šťávou přivedeme k varu. Přidáme očištěnou a na menší kousky nakrájenou mrkev, brambory a tymián a vaříme na mírném ohni pod pokličkou doměkka asi 25 minut. Stáhneme z ohně a rozmixujeme na hladký krém. Zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a necháme přejít varem.

BYLINKOVÉ KRUTÓNY

Z toastového chleba odkrojíme kůrku a střídku nakrájíme na menší kousky. Orestujeme v pánvi na rozpuštěném másle ze všech stran dozlatova. Nakonec přidáme nasekané čerstvé bylinky a zlehka promícháme. Můžeme dochutit špetkou soli.

Servírování

Těsně před podáváním posypeme polévku bylinkovými krutóny.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU