Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Moučník s ovocno-čokoládovou omáčkou

Připravte si jemný moučník plný lesního ovoce s omáčkou z bílé čokolády. Nejnovější recept Markéty Krajčovičové najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
16

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 750 g zmrazeného ovoce (lesní směs)
  • Green Grocer´s
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 2 × vejce
  • 300 ml rostlinného oleje Promienna
  • 350 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × kypřicí prášek do pečiva Castello
  • 3 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello

Ovocná omáčka

  • 250 g zmrazeného ovoce (lesní směs)

Green Grocer´s

  • 200 ml slivovice s medem Alliance
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello

Čokoládová omáčka

  • 1 × smetana ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 200 g bílé čokolády Fin Carré
  • čerstvá máta
  • kuchyňský robot
  • pečicí plech (30 x 40 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme cukr s vejci. Poté přilejeme olej a ušleháme. Vypneme robota a přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakao. Nakonec ručně vmícháme zmrazené ovoce. Těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem, rozprostřeme a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu.

Ovocná omáčka

V hrnci smícháme zmrazené ovoce, slivovici a cukr. Za občasného míchání povaříme asi 7 minut.

Čokoládová omáčka

Nejprve zahřejeme (nevaříme) smetanu, aby byla horká – poté ji přilejeme k čokoládě a smícháme.

Servírování

Jednu porci dezertu vložíme na talíř. Z jedné strany nalejeme na talíř do půlkruhu čokoládovou omáčku, z druhé strany a navrch dezertu dáme ovocnou omáčku a dozdobíme lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.