Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Moučník s kokosovými kuličkami

Máte rádi kokos? Ochutnejte originální moučník s kokosovými kuličkami. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kuličky

  • 110 g strouhaného kokosu ATCO
  • 250 g tvarohu Pilos
  • 1 žloutek
  • 3-4 lžíce moučkového cukru Castello

Těsto

  • 200 g másla + asi 50 g na vymazání
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 3 vejce + zbylý bílek
  • 250 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 5 lžic polotučného mléka Pilos
  • 300 g polohrubé mouky Castello
  • 1/2 kypřicího prášku do pečiva Castello (asi 15 g)
  • 2 lžíce holandského kakaa Castello
  • hrubá mouka Castello na vysypání

Krém

  • 400 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 1 citron
  • pečicí papír
  • pečicí plech (35x25x6)

POSTUP

Kuličky

V míse smícháme tvaroh, žloutek (bílek ponecháme na těsto), kokos a moučkový cukr. Z těsta, které by mělo být tužší, vytvoříme rukama asi 24 kuliček, každou o velikosti vlašského ořechu. Poté je na talíři vyloženém pečicím papírem dáme ztuhnout do mrazničky.

Těsto

V robotu ušleháme změklé máslo, cukr krystal, 3 celá vejce a zbylý bílek. Za stálého šlehání přidáváme zakysanou smetanu a mléko. Opatrně přisypeme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a opět mícháme. Do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu nalijeme a rozetřeme polovinu těsta. Do druhé poloviny přisypeme kakao, smícháme a nalijeme na první světlou vrstvu. Tmavé těsto rozprostřeme po celém povrchu. Navrch úhledně naskládáme kuličky a pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Krém

V misce smícháme zakysanou smetanu se šťávou z jednoho citronu. Vzniklý krém rozetřeme na upečený moučník.

Servírování

Upečený a krémem natřený moučník posypeme citronovou kůrou a nakrájíme na velké kostky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU