Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Mořský vlk s čočkovým salátem


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mořský vlk

  • 400 g brambor
  • 4 × čerství mořští vlci
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 12 × stroužků česneku
  • čerstvá bazalka

Čočkový salát

  • 50 g bio čočky Bonitas
  • 50 g bio červené čočky Bonitas
  • 1 × červená cibule
  • 100 g žluté papriky
  • 15 ks cherry rajčat
  • 100 g listové petržele
  • 1 × hrst čerstvé máty
  • 1 × citron (šťáva)
  • zapékací mísa

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce (ne úplně doměkka), oloupeme a nakrájíme na plátky. Mořské vlky osolíme a opepříme z obou stran, pokapeme olivovým olejem a opečeme v grilovací pánvi z obou stran.

Na dno zapékací mísy poklademe plátky brambor, trochu osolíme, přidáme rozmáčklé stroužky česneku, opečené mořské vlky, lístky bazalky (můžeme jimi rybu i naplnit), zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20 – 25 minut dle velikosti ryby.

Čočkový salát

Obě čočky uvaříme dle návodu na obalu. Smícháme s červenou cibulí nakrájenou najemno, žlutou paprikou na kostičky, cherry rajčaty na čtvrtiny, nahrubo nakrájenou listovou petrželí a mátou, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou.

Servírování

Pečené mořské vlky podáváme s bramborami a čočkovým salátem, můžeme také přidat rozpečenou česnekovou bagetu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.