Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory uvaříme ve slupce (ne úplně doměkka), oloupeme a nakrájíme na plátky. Mořské vlky osolíme a opepříme z obou stran, pokapeme olivovým olejem a opečeme v grilovací pánvi z obou stran.
Na dno zapékací mísy poklademe plátky brambor, trochu osolíme, přidáme rozmáčklé stroužky česneku, opečené mořské vlky, lístky bazalky (můžeme jimi rybu i naplnit), zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20 – 25 minut dle velikosti ryby.
Obě čočky uvaříme dle návodu na obalu. Smícháme s červenou cibulí nakrájenou najemno, žlutou paprikou na kostičky, cherry rajčaty na čtvrtiny, nahrubo nakrájenou listovou petrželí a mátou, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou.
Pečené mořské vlky podáváme s bramborami a čočkovým salátem, můžeme také přidat rozpečenou česnekovou bagetu.