Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rybu zbavenou kůže a ploutví z obou stran osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem asi 3 minuty z každé strany. Po otočení vložíme pod ocas plátek syrové brambory, aby se užší ocas nepřepekl. Ke konci pečení přidáme kousek másla, po rozpuštění rybu máslem přeléváme. Zakápneme citronovou šťávou.
Před podáváním rybu vyfiletujeme, pomocí ostrého nože rybu podélně nařízneme, vyloupneme dvě horní filé a opatrně odstraníme kostru.
Rybu podáváme s oblíbenou přílohou a přelijeme výpekem.