Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Mleté maso na špejli s okurkovo-mátovým salátem

Rádi si pochutnáváte na řecké kuchyni? Ochutnejte mleté maso s okurkovo-mátovým salátem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Mleté maso

  • 500 g mletého hovězího masa Čerstvá porce
  • 1 káv. lžič. lžička celého kmínu Mikado
  • špetka kari koření Mikado
  • 1 káv. lžič. mleté červené papriky Mikado
  • 1 káv. lžič. sušeného oregana Mikado
  • 2 polév. lž. strouhanky Castello
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Biotrend

Okurkovo-mátový salát

  • 2 citrony
  • 2 polév. lž. medu Marlene
  • 1 salátová okurka
  • 1 hrst lístků čerstvé máty
  • hmoždíř
  • špejle
  • grilovací pánev
  • struhadlo

POSTUP

Mleté maso

V hmoždíři rozdrtíme kmín. V míse smícháme mleté hovězí maso, drcený kmín, špetku kari koření, červenou mletou papriku, sušené oregano, strouhanku, nadrobno nasekanou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z masa v dlaních vypracujeme válečky (12 kusů).

Špejle opláchneme vodou a na každou napíchneme 2 válečky masa. Opékáme z každé strany dohněda na rozpálené grilovací pánvi na olivovém oleji. Nejprve zprudka, poté dopékáme na mírném plameni (asi 10 minut). Před dokončením maso pokapeme olivovým olejem a trochou citronové šťávy.

Okurkovo-mátový salát

V misce smícháme šťávu z 1 citronu se 2 lžícemi medu. Přidáme 3 lžíce olivového oleje, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádu důkladně promícháme. Z okurky odřízneme oba konce a nastrouháme nahrubo (i se slupkou) do připravené marinády. Přidáme nahrubo nasekané lístky máty, promícháme a necháme odstát v lednici.

Servírování

Maso na špejli podáváme s okurkovo-mátovým salátem, který servírujeme v samostatné misce. Jako příloha se hodí brambory připravené na jakýkoliv způsob.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU