Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Mexický guláš

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete nový recept na hovězí maso. Připravte mexický guláš s kukuřicí podle Marcela Ihnačáka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g hovězích kostek na guláš Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 2 × pálivé papričky
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • celý černý pepř Mikado
  • nové koření Mikado
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 100 ml portského vína Tawny Armillar
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 × červené papriky
  • 1 × žlutá paprika
  • 200 g mražené kukuřice Freshona
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 kg brambor
  • 120 g másla Pilos do kaše
  • 2 × lahůdkové cibulky (zelená část)
  • šlehací mixér

POSTUP

Cibuli, česnek a pálivé papričky (i se semínky) nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřátém hrnci se sádlem dozlatova. Ochutíme kuličkami celého pepře a nového koření a bobkovými listy. Omyté a osušené hovězí kostky osolíme, opepříme a přidáme k základu. Jakmile se maso zatáhne, přidáme rajčatový protlak a chvíli restujeme. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Poté přilijeme vývar a promícháme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny doměkka. Po 1,5 hodině přidáme do guláše papriky nakrájené na proužky, rozmraženou kukuřici a dusíme ještě 30 minut. Na konec přimícháme 1 – 2 lžíce másla.

Mezitím nakrájíme omyté a očištěné brambory na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a poté scedíme. Brambory i s trochou vody, ve které se vařily, a 120 g másla nakrájenými na menší kousky přidáme do mixéra a vymícháme na hladkou kaši.

Servírování

Mexický guláš a bramborovou kaši servírujeme v samostatných miskách. Kaši můžeme posypat nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU