Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli, česnek a pálivé papričky (i se semínky) nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřátém hrnci se sádlem dozlatova. Ochutíme kuličkami celého pepře a nového koření a bobkovými listy. Omyté a osušené hovězí kostky osolíme, opepříme a přidáme k základu. Jakmile se maso zatáhne, přidáme rajčatový protlak a chvíli restujeme. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Poté přilijeme vývar a promícháme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny doměkka. Po 1,5 hodině přidáme do guláše papriky nakrájené na proužky, rozmraženou kukuřici a dusíme ještě 30 minut. Na konec přimícháme 1 – 2 lžíce másla.
Mezitím nakrájíme omyté a očištěné brambory na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a poté scedíme. Brambory i s trochou vody, ve které se vařily, a 120 g másla nakrájenými na menší kousky přidáme do mixéra a vymícháme na hladkou kaši.
Mexický guláš a bramborovou kaši servírujeme v samostatných miskách. Kaši můžeme posypat nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.