Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Batáty očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přihodíme batáty, osolíme, opepříme a za občasného míchání opékáme. Mezitím očištěné stroužky česneku, zázvor a papričku zbavenou semínek nakrájíme nadrobno a přidáme ke sladkým bramborám. Ochutíme skořicí a kari kořením. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy, med, šťávu z poloviny citronu a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Bíle časti lahůdkových cibulek nakrájíme na tenké proužky. Po asi 5 minutách, jakmile jsou brambory měkké, stáhneme z ohně, posypeme připravenou cibulkou a nasekanými bylinkami.
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na širší plátky. položíme je řezem dolů a dlaní přitlačíme. Medailonky ochutíme solí a pepřem. Opékáme je zprudka v rozehřáté grilovací pánvi s olejem. Asi po 6 minutách (podle tloušťky masa), jakmile jsou medailonky z jedné strany opečené, je obrátíme, do pánve přidáme máslo, stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z půlky citronu, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
Na talíř naservírujeme batáty spolu s medailonky. Přelijeme výpekem, dozdobíme menšími lístky salátu a pokapeme olejem.