Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Medailonky z panenky s baklažánem, rajčaty a balkánským sýrem

Vepřové medailonky se skvěle hodí na přípravu tzv. na minutku, což potvrzuje i recept Marcela Ihnačáka. Maso máte hotové raz dva, a tak v mezičase zvládnete připravit i přílohu, které kraluje smažený lilek s cherry rajčátky. Vepřové medailonky můžete podávat jen tak, ale ještě více si pochutnáte, když je ještě v pánvi posypete balkánským sýrem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × baklažány
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 500 g cherry rajčata
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 kg vepřová panenka
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • 150 g balkánský sýr Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • čerstvá bazalka
  • 100 g rukola

POSTUP

Baklažán oloupeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, přendáme do mísy a necháme 5–10 minut vypotit. Poté opláchneme vodou, osušíme pomocí papírových utěrek, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatohněda.

Cherry rajčata překrojíme na poloviny, česnek nakrájíme na plátky, přendáme do mísy a necháme stranou.

Panenku očistíme, nakrájíme na širší plátky, rukou roztlačíme, přendáme na talíř, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet a opečeme v pánvi s olejem. Přidáme 2 lžíce másla a na panenku položíme natrhaný balkánský sýr. Přikryjeme pokličkou, stáhneme z ohně a necháme chvíli odpočinout. 

Do pánve s baklažánem přidáme rajčata s česnekem, lehce osolíme, promícháme a restujeme dále. Přidáme 2 lžíce másla a citronovou šťávu a nakonec posypeme bazalkou. 

Baklažán s rajčaty podáváme s panenkou posypané rukolou. 

Vepřové maso je skvělé na rychlé vaření, jako jsou minutky. I medailonky z vepřové panenky podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se dají snadno a rychle připravit. Vepřové maso se snadno krájí a restuje, takže máte dost času i na přípravu přílohy. Doporučujeme smažený lilek s cherry rajčátky, který skvěle doplní vepřové maso.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.