Baklažán oloupeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, přendáme do mísy a necháme 5–10 minut vypotit. Poté opláchneme vodou, osušíme pomocí papírových utěrek, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatohněda.
Cherry rajčata překrojíme na poloviny, česnek nakrájíme na plátky, přendáme do mísy a necháme stranou.
Panenku očistíme, nakrájíme na širší plátky, rukou roztlačíme, přendáme na talíř, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet a opečeme v pánvi s olejem. Přidáme 2 lžíce másla a na panenku položíme natrhaný balkánský sýr. Přikryjeme pokličkou, stáhneme z ohně a necháme chvíli odpočinout.
Do pánve s baklažánem přidáme rajčata s česnekem, lehce osolíme, promícháme a restujeme dále. Přidáme 2 lžíce másla a citronovou šťávu a nakonec posypeme bazalkou.
Baklažán s rajčaty podáváme s panenkou posypané rukolou.
Vepřové maso je skvělé na rychlé vaření, jako jsou minutky. I medailonky z vepřové panenky podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se dají snadno a rychle připravit. Vepřové maso se snadno krájí a restuje, takže máte dost času i na přípravu přílohy. Doporučujeme smažený lilek s cherry rajčátky, který skvěle doplní vepřové maso.