Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
4 menší stroužky česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme omytý a osušený špenát, osolíme a opepříme. Zlehka promícháme a dusíme, až špenát změkne. Scedíme, pomocí vařečky zbavíme přebytečné tekutiny a necháme vychladnout. Mezitím v misce smícháme mleté maso s 1 hrstí strouhanky, vejcem, solí a pepřem.
Přidáme špenát nasekaný na menší kousky a důkladně promícháme. Z masovo-špenátové hmoty vytvarujeme rukama kuličky, které obalíme ve strouhance. Kuličky položíme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.
V hrnci zahřejeme olivový olej a 1 lžíci másla. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, bobkové listy a čerstvý tymián. Osolíme, opepříme a přidáme hladkou mouku. Po orestování mouky dozlatova přilijeme mléko a smetanu. Omáčku vaříme na mírném ohni za stálého míchání 10–15 minut. Na závěr přidáme k omáčce brandy, nahrubo nastrouhaný sýr Grana Padano a lžíci másla. Omáčku před servírování přecedíme. Špecle vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou (asi 1–2 minuty), scedíme a pokapeme olivovým olejem.
Do středu mělkého talíře naservírujeme porci špeclí, přidáme masové kuličky a polejeme omáčkou. Posypeme nahrubo nasekanou čerstvou petrželkou a hoblinkami sýra Grana Padano.