Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z pomerančů a limetek nastrouháme kůru najemno, z obojího vykrájíme segmenty a z odkrájených zbytků vyždímáme šťávu. Z citronu vymačkáme šťávu.
Tip: Jak vykrájet segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Rybu nakrájíme na 2-3 mm tenké plátky a marinujeme šťávou z jednoho pomeranče a citronu, olivovým olejem, kůrou z jednoho pomeranče a jedné limetky, solí, pepřem a necháme 10 minut marinovat.
Avokáda oloupeme a vyndáme pecku.
Tip: Jak snadno oloupat avokádo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Následně avokáda propasírujeme skrze jemné sítko a smícháme se šťávou z citronu, solí, pepřem a pár kapkami olivového oleje. Směs nandáme do cukrářského sáčku.
Rukolu vyskládáme na talíř, přidáme vykrájené segmenty, zbylou šťávu, špetku soli, pepře, trochu olivového oleje, půlky cherry rajčátek a natrhaný koriandr.
Na salát poklademe plátky tuňáka a nakonec ozdobíme avokádovou pastou a pikantními semínky slunečnice.