Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Marinovaný tuňák s citrusovými plody a avokádem

Syrová ryba nemusí znamenat jen sushi. Šéfkuchař Roman Paulus přichystal recept na marinovaného tuňáka s lehkým salátem s avokádem. Naučíte se, jak syrového tuňáka (můžete ho zaměnit za lososa) marinovat v citrusové šťávě a oleji i jak přichystat jemnou a krémovou avokádovou pastu s limetkovou šťávou. Do té můžete, podle chuti, přimíchat i kapku chilli omáčky. Na marinovaném tuňákovi s avokádovou pastou si pochutnáte na opečené bagetě anebo se salátem s citrusovými segmenty a koriandrem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × steaky z tuňáka žlutoploutvého
  • 2 × pomeranče
  • 2 × limetky
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × vanička rukoly
  • 20 × cherry rajčat
  • 100 g čerstvého koriandru
  • 1 × citron (šťáva)
  • 2 × zralá avokáda
  • 100 g pikantních a restovaných slunečnicových semínek Alesto
  • cukrářský sáček
  • sítko

POSTUP

Z pomerančů a limetek nastrouháme kůru najemno, z obojího vykrájíme segmenty a z odkrájených zbytků vyždímáme šťávu. Z citronu vymačkáme šťávu.

Tip: Jak vykrájet segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Rybu nakrájíme na 2-3 mm tenké plátky a marinujeme šťávou z jednoho pomeranče a citronu, olivovým olejem, kůrou z jednoho pomeranče a jedné limetky, solí, pepřem a necháme 10 minut marinovat.

Avokáda oloupeme a vyndáme pecku. 

Tip: Jak snadno oloupat avokádo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Následně avokáda propasírujeme skrze jemné sítko a smícháme se šťávou z citronu, solí, pepřem a pár kapkami olivového oleje. Směs nandáme do cukrářského sáčku.

Rukolu vyskládáme na talíř, přidáme vykrájené segmenty, zbylou šťávu, špetku soli, pepře, trochu olivového oleje, půlky cherry rajčátek a natrhaný koriandr.

Na salát poklademe plátky tuňáka a nakonec ozdobíme avokádovou pastou a pikantními semínky slunečnice.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU