Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V misce smícháme dijonskou hořčici s 5 lžícemi olivového oleje a šťávou z poloviny citronu, dle chuti osolíme, opepříme, a důkladně promícháme.
Mlýnek se solí otevřeme a celý obsah vysypeme do misky. Přidáme trochu hrubě namletého pepře, třtinový cukr a kůru z důkladně omytého citronu a vše spolu smícháme. Na velký kus potravinářské fólie nasypeme polovinu směsi a rovnoměrně rozložíme. Na solnou směs položíme filety z lososa (bez kůže) a zasypeme druhou polovinou směsi. Lososa důkladně zabalíme do fólie, vložíme do lednice a necháme 24 hodin marinovat. Marinované filety z lososa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovými utěrkami. Ze všech stran obalíme v najemno nasekané pažitce a nakrájíme na tenké plátky.
Podívejte se na triky na kuchynelidlu.cz, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak jednoduše stáhnout kůži z lososa.
Chléb nakrájíme na krajíce a z obou stran opečeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji.
Na opečené chlebíčky poklademe tenké plátky lososa a pokapeme trochou hořčičného dresinku. Nakonec pokapeme olivovým olejem.