Marcel Ihnačák
Doba přípravy55 min.

Marinovaný losos s hořčičným dresinkem

Přemýšlíte nad pohoštěním pro návštěvu? Překvapte marinovaným lososem s hořčičným dresinkem. Recept Marcela Ihnačáka najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g čerstvého lososa
  • 1× mlýnek mořské soli Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 45 g třtinového cukru
  • 1× citron
  • 1× svazek pažitky
  • 1 polév. lž. dijonské hořčice Duc de Coeur
  • olivový olej Primadonna
  • dřevorubecký chléb
  • potravinářská fólie

POSTUP

Hořčičný dresink

V misce smícháme dijonskou hořčici s 5 lžícemi olivového oleje a šťávou z poloviny citronu, dle chuti osolíme, opepříme, a důkladně promícháme.

Marináda

Mlýnek se solí otevřeme a celý obsah vysypeme do misky. Přidáme trochu hrubě namletého pepře, třtinový cukr a kůru z důkladně omytého citronu a vše spolu smícháme. Na velký kus potravinářské fólie nasypeme polovinu směsi a rovnoměrně rozložíme. Na solnou směs položíme filety z lososa (bez kůže) a zasypeme druhou polovinou směsi. Lososa důkladně zabalíme do fólie, vložíme do lednice a necháme 24 hodin marinovat. Marinované filety z lososa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovými utěrkami. Ze všech stran obalíme v najemno nasekané pažitce a nakrájíme na tenké plátky.

Tip

Podívejte se na triky na kuchynelidlu.cz, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak jednoduše stáhnout kůži z lososa.

Opečené chlebíčky

Chléb nakrájíme na krajíce a z obou stran opečeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji.

Servírování

Na opečené chlebíčky poklademe tenké plátky lososa a pokapeme trochou hořčičného dresinku. Nakonec pokapeme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU