Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuře vykostíme a připravíme maso na řízky. Návodné video jak vykostit kuře a jak vykostit kuřecí stehna najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
Marinádu připravíme smícháním zakysané smetany, mleté papriky, nasekaného česneku, nasekané listové petržele, trochy citronové kůry, soli a pepře. Marinádu můžeme lehce přesolit a přepepřit.
Připravené maso obalíme v marinádě a necháme 2-3 hodiny odpočívat v lednici. Můžeme nechat i přes noc.
Slaninu nakrájíme na nudličky a v rozehřáté pánvi restujeme dozlatova a dokřupava.
Studené vařené brambory oloupeme, nalámeme na menší kousky do mixéru a společně s hořčicí, octem, vývarem, solí a pepřem rozmixujeme, nakonec zamixujeme olej a dle potřeby dochutíme.
Polníček ochutíme připraveným dresinkem, posypeme křupavou slaninou, dozdobíme cherry rajčaty a podáváme s kuřecími řízky.
Marinované řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozehřáté pánvi na přepuštěném másle smažíme pomalu dozlatova.
Podáváme v míse ozdobené smaženou listovou petrželí a měsíčky citronu.