Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 125 kJ / 1 225 kcal
Bílkoviny
98,30 g
Tuky
60,00 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
5,10 g
Sacharidy
67,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuře vykostíme a připravíme maso na řízky. Návodné video jak vykostit kuře a jak vykostit kuřecí stehna najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
02.Marinádu připravíme smícháním zakysané smetany, mleté papriky, nasekaného česneku, nasekané listové petržele, trochy citronové kůry, soli a pepře. Marinádu můžeme lehce přesolit a přepepřit.
03.Připravené maso obalíme v marinádě a necháme 2-3 hodiny odpočívat v lednici. Můžeme nechat i přes noc.
04.Slaninu nakrájíme na nudličky a v rozehřáté pánvi restujeme dozlatova a dokřupava.
05.Studené vařené brambory oloupeme, nalámeme na menší kousky do mixéru a společně s hořčicí, octem, vývarem, solí a pepřem rozmixujeme, nakonec zamixujeme olej a dle potřeby dochutíme.
06.Polníček ochutíme připraveným dresinkem, posypeme křupavou slaninou, dozdobíme cherry rajčaty a podáváme s kuřecími řízky.
07.Marinované řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozehřáté pánvi na přepuštěném másle smažíme pomalu dozlatova.
08.Podáváme v míse ozdobené smaženou listovou petrželí a měsíčky citronu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT