Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Marinované kuřecí řízky s polníčkovým salátem

Navštivte naše stránky a seznamte se s receptem Romana Pauluse na marinované kuřecí řízky se salátem z polníčku a brambor.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Marinované kuřecí řízky

  • 1 chlazené kuře
  • 2 kuřecí zadní čtvrtky Řezníkova čerstvá porce
  • 8 polév. lž. zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 1 káv. lžič. mleté sladké papriky Mikado
  • 4 stroužky česneku
  • 1 polév. lž. sekané listové petržele
  • 1 citron (kůra + měsíčky na zakápnutí řízků)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Castello na obalování
  • 2 vejce „M“
  • strouhanka Castello na obalování
  • přepuštěné máslo Pilos na smažení
  • smažená listová petržel na ozdobu

Polníčkový salát

  • 100 g vařených brambor ve slupce
  • 1 polév. lž. francouzské hrubozrnné hořčice Kania
  • ocet dle chuti
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 100 g anglické slaniny Pikok
  • 2 vaničky polníčku
  • 100 g cherry rajčat
  • mixér
  • potravinová fólie

POSTUP

Marinované kuřecí řízky:

Kuře vykostíme a připravíme maso na řízky. Návodné video jak vykostit kuře a jak vykostit kuřecí stehna najdete v Kulinářské akademii Lidlu.

Marinádu připravíme smícháním zakysané smetany, mleté papriky, nasekaného česneku, nasekané listové petržele, trochy citronové kůry, soli a pepře. Marinádu můžeme lehce přesolit a přepepřit.

Připravené maso obalíme v marinádě a necháme 2-3 hodiny odpočívat v lednici. Můžeme nechat i přes noc.

Před servírováním

Polníčkový salát:

Slaninu nakrájíme na nudličky a v rozehřáté pánvi restujeme dozlatova a dokřupava.

Studené vařené brambory oloupeme, nalámeme na menší kousky do mixéru a společně s hořčicí, octem, vývarem, solí a pepřem rozmixujeme, nakonec zamixujeme olej a dle potřeby dochutíme.

Polníček ochutíme připraveným dresinkem, posypeme křupavou slaninou, dozdobíme cherry rajčaty a podáváme s kuřecími řízky.

Marinované kuřecí řízky:

Marinované řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozehřáté pánvi na přepuštěném másle smažíme pomalu dozlatova.

Podáváme v míse ozdobené smaženou listovou petrželí a měsíčky citronu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU