Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Inspirujte se našimi stránkami kuchynelidlu.cz a připravte si marinovanou vepřovou krkovici s pivem a citronem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 835 kJ / 678 kcal
Bílkoviny
41,70 g
Tuky
42,30 g
Vláknina
7,10 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
31,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V misce smícháme hořčici, světlé pivo, 4 rozmáčknuté stroužky česneku a na plátky nakrájenou polovinu citrónu, osolíme a opepříme. Krkovici nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a vložíme do marinády. V lednici necháme maso marinovat aspoň 1 hodinu (ideálně celou noc). Marinované maso důkladně osušíme a zprudka opékáme asi 5 minut z každé strany na grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Maso na pánvi osolíme, opepříme, stáhneme z ohně a necháme ještě na pánvi dojít.
02.Mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky a poté na větší proužky, které orestujeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Bílou část pórku a lahůdkovou cibulku nakrájíme na větší kousky a restujeme spolu se zeleninou. Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekané 4 stroužky česneku a opékáme dokřupava asi 10 minut. Přidáme šťávu z poloviny citronu a nadrobno nasekané bylinky a zlehka promícháme.
03.Na talíř servírujeme zeleninu a nahoru poklademe grilovanou krkovici nakrájenou na nudličky. Celé jídlo pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT