Marinovaná vepřová krkovice s pivem a citronem

play Přehrát video recept
Marinovaná vepřová krkovice s pivem a citronem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Inspirujte se našimi stránkami kuchynelidlu.cz a připravte si marinovanou vepřovou krkovici s pivem a citronem.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g vepřové krkovice Čerstvá porce
  • 2 × lžíce hrubozrnné hořčice Duc De Coeur
  • 200 ml světlého piva Argus
  • 8 × stroužků česneku
  • 1 × citron
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × velké mrkve
  • 2 × velké petržele
  • 1 × pór (pouze bílá část)
  • 4 × lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (máta, pažitka, bazalka)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 835 kJ / 678 kcal

Bílkoviny

41,70 g

Tuky

42,30 g

Vláknina

7,10 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

31,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Marinovaná krkovice

01.V misce smícháme hořčici, světlé pivo, 4 rozmáčknuté stroužky česneku a na plátky nakrájenou polovinu citrónu, osolíme a opepříme. Krkovici nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a vložíme do marinády. V lednici necháme maso marinovat aspoň 1 hodinu (ideálně celou noc). Marinované maso důkladně osušíme a zprudka opékáme asi 5 minut z každé strany na grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Maso na pánvi osolíme, opepříme, stáhneme z ohně a necháme ještě na pánvi dojít.

Restovaná zelenina

02.Mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky a poté na větší proužky, které orestujeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Bílou část pórku a lahůdkovou cibulku nakrájíme na větší kousky a restujeme spolu se zeleninou. Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekané 4 stroužky česneku a opékáme dokřupava asi 10 minut. Přidáme šťávu z poloviny citronu a nadrobno nasekané bylinky a zlehka promícháme.

Servírování

03.Na talíř servírujeme zeleninu a nahoru poklademe grilovanou krkovici nakrájenou na nudličky. Celé jídlo pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo