Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V misce smícháme hořčici, světlé pivo, 4 rozmáčknuté stroužky česneku a na plátky nakrájenou polovinu citrónu, osolíme a opepříme. Krkovici nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a vložíme do marinády. V lednici necháme maso marinovat aspoň 1 hodinu (ideálně celou noc). Marinované maso důkladně osušíme a zprudka opékáme asi 5 minut z každé strany na grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Maso na pánvi osolíme, opepříme, stáhneme z ohně a necháme ještě na pánvi dojít.
Mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky a poté na větší proužky, které orestujeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Bílou část pórku a lahůdkovou cibulku nakrájíme na větší kousky a restujeme spolu se zeleninou. Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekané 4 stroužky česneku a opékáme dokřupava asi 10 minut. Přidáme šťávu z poloviny citronu a nadrobno nasekané bylinky a zlehka promícháme.
Na talíř servírujeme zeleninu a nahoru poklademe grilovanou krkovici nakrájenou na nudličky. Celé jídlo pokapeme olivovým olejem.