Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V misce smícháme bílý jogurt s nastrouhanou citronovou kůrou a nahrubo nasekanou mátou, osolíme, opepříme a marinádu dobře promícháme.
Omytá a osušená kuřecí prsa rozřízneme na ploché řízky a každý kousek rozdělíme na 2 části. Osolená a opepřená kuřecí prsa přendáme do misky, zalijeme jogurtovou marinádou a marinujeme v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však celou noc. Marinovaná kuřecí prsa opékáme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje z obou stran asi 2 minuty dozlatova. Pánev překryjeme alobalem, abychom zabránili prskání oleje.
Omyté a oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Rozmrazený špenát smícháme se smetanou ke šlehání, přidáme nastrouhaný česnek, sůl a pepř. Na dno zapékací mísy rozložíme nakrájené brambory, osolíme a opepříme, přelijeme připravenou špenátovo-smetanovou směsí a promícháme. Brambory uhladíme a jemně přitlačíme, aby byly v zapékací míse rovnoměrně rozložené a posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano a lístky čerstvého tymiánu. Brambory pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut.
Na talíř servírujeme porci zapékaných brambor, opečené kousky kuřecích prsou a dozdobíme lístky čerstvé máty.