Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Makovo-čokoládový koláč

Upečte si chutný makový koláč s čokoládou a ořechy podle Markéty Krajčovičové.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 4 × vejce "M"
  • 80 g cukru krupice Castello
  • 80 g hladké mouky Castello
  • máslo Pilos (na vymazání)
  • hrubá mouka Castello (na vysypání)

Náplň

  • 400 g mletého máku Gardis
  • 750 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 80 g cukru moučka Castello
  • 90 g čokoládového pudinku Belbake
  • 100 g vlašských ořechů Alesto

Čokoládová poleva

  • 200 g hořké čokolády na vaření Fin Carré
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • vlašské ořechy Alesto (na ozdobení)
  • kulatá pečicí forma (O 24 cm)
  • ruční mixér
  • kuchyňský robot

POSTUP

Těsto

Z bílků ušleháme tuhý sníh a odložíme stranou. V robotu smícháme žloutky s cukrem, po chvíli přisypeme mouku a nakonec stěrkou pomalu vmícháme sníh z bílků. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 15 minut.

Náplň

V hrnci zahřejeme smetanu a smícháme s cukrem a mákem. Přisypeme pudink a nakonec nahrubo nakrájené vlašské ořechy.

Makovo-čokoládový koláč:

Do formy s upečeným těstem nalijeme připravenou náplň a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 25 minut.

Nad horkou vodní lázní mezitím rozehřejeme čokoládu, do které přilijeme smetanu. Vznikne tak poleva, kterou rozprostřeme rovnoměrně na upečený koláč. Ořechy pokrájíme ořechy nahrubo a nasypeme na ještě teplou polevu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.